1 op 1 Trainingsdag

Verhalen. We vertellen het elkaar al sinds de oudheid. Het delen van verhalen versterkt de band tussen de luisteraar en de verteller, zowel in privé setting als zakelijk. Ik geloof er in dat er achter ieder gezicht een inspiratiebron schuilt, alleen... niet iedereen durft dit al te delen.

De belangrijkste reden waarom mensen denken dat ze hun verhaal niet kennen, is omdat ze denken dat ze hun verhaal moeten ontdekken buiten zichzelf. Alleen, de gedachte dat je verhaal iets is dat ver van je af staat, klopt niet. Ieder mens, iedere ondernemer heeft een verhaal. Sterker nog: het verhaal is er al. Je hiervan bewust zijn, helpt je enorm voor je bedrijf en/of baan!

De 1:1 trainingsdag wordt altijd op maat ontwikkeld, n.a.v. een uitgebreide intake. Tijdens deze intake worden doelen vastgesteld op vier niveau's: kunnen, weten, voelen & gedrag.  De dag is zeer geschikt voor:

 • Ondernemers die (online) zichtbaar willen worden en/of te maken hebben met een re-branding.
 • Werkzoekenden die hun persoonlijke verhaal willen inzetten tijdens het zoeken naar een werkgever die helemaal bij je past.
 • Werkenden die zich binnen hun huidige baan willen ontwikkelen op het gebied van (persoonlijke) communicatie en mindset.
 • Werkenden die een carrièreswitch overwegen.
 • Millenials die op een kruispunt staan: ondernemen of toch een baan? Waar sta ik voor in het leven en welke kant wil ik op?

Vanuit mijn marketing / communicatie achtergrond help ik jou je persoonlijke (business) verhaal in te gaan zetten. De focus hierbij ligt op storytelling, communicatie en mindset.

 

Speciaal voor ondernemers, deze dag is voor jou als:

 • Je jouw bedrijf bent gestart vanuit een diepe persoonlijke overtuiging en / of life changing gebeurtenis.
 • Je voelt dat het tijd is om jouw persoonlijke verhaal met de wereld te gaan delen, maar je moet over een drempel en weet niet goed 'hoe dan'?! Hoe zet je jezelf neer als personal brand? Waar sta je voor?
 • Je wil leren hoe je ervoor zorgt dat jouw verhaal geen 'zielig' verhaal wordt, maar je jouw waarde, kennis en ervaring op een persoonlijke manier kan doorgeven.
 • Je wil zien wat de rode draad is in jouw verhaal, waaraan je jouw marketing / communicatie kan 'ophangen'.
 • Je naar huis wil gaan met tenminste 100 ideeën voor jouw aankomende posts, blogs, vlogs, podcasts en/of mailings. Je leert uit welke onderdelen je verhaal bestaat en hoe je hiermee naar buiten kunt treden in je marketing / communicatie.
 • Je een complete mindshift wil maken in hoe jij naar jouw verhaal kijkt.

 

Klinkt goed? Check! De trainingsdag bestaat uit drie delen:

1. Een kennismakingsgesprek via Skype (+/- 45 minuten) 

Om de trainingsdag zo goed mogelijk voor jou samen te stellen, wil ik je graag vooraf leren kennen. Je krijgt een uitgebreid intake formulier, welke je voor ons gesprek invult. Tijdens het intakegesprek zal ik je veel vragen stellen om helemaal helder te krijgen wat je precies wil bereiken tijdens de 1 op 1 dag. Ga je het inzetten voor je business, binnen je werk of juist privé? Welke doelen heb je voor ogen die je wil bereiken met jouw verhaal? Ik hoor het graag allemaal van je tijdens dit gesprek! 

2. Trainingsdag

Naar aanleiding van de kennismaking, ontwikkel ik jouw persoonlijke trainingsdag. Deze is helemaal afgestemd op jouw vraagstukken en doelen. De dag duurt ongeveer 6 a 7 uur, inclusief een lekkere, gezonde lunch. We gaan deze dag actief aan de slag met jouw verhaal én hoe je deze in kunt zetten voor je business. Deze dag vindt plaats in Groningen. Woon je ver weg? Informeer naar de mogelijkheden, ik kom graag naar jou toe!

3. Een evaluatie gesprek via Skype (+/- 45 minuten)

De trainingsdag wordt als intensief ervaren. Het is heel normaal dat je na afloop tegen bepaalde vragen aanloopt. Ongeveer 1 maand na de trainingsdag, spreken we elkaar nog een keer via Skype. Je mag al je vragen stellen en we kunnen samen kijken waar je tegen aan loopt! Je ontvangt dan ook de eerste evaluatie. Na +/- 3 maanden kom ik nogmaals bij je terug, om te monitoren welke veranderingen blijvend zijn geweest en of je nog vragen hebt.

Jouw investering voor de trainingsdag is €647 ecxl. BTW. Uiteraard mag je dit in meerdere termijnen betalen (maximaal 10). Wil je meer weten, heb je vragen of wil je direct een 1 op 1 trainingsdag boeken? Neem dan contact op via info@lottegerland.com.

CORONA UPDATE: Op dit moment zijn alle reeds geboekte 1:1 dagen opgeschoven tot na 1 juni '20. Ik hoop met iedereen mee dat we al weer eerder aan de slag mogen. Een 1:1 dag boeken kan uiteraard gewoon 🙂 Ter compensatie voor het wachten tot juni, mag je nu gratis meedoen aan de Pitch Perfect Cursus (t.w.v. €67,-) en aankomende online Masterclasses, wanneer je een 1:1 dag boekt!

 


Testimonials

Paula Dillema (Eigenaar Business&Zo, senior trainer 365 dagen succesvol)

"Lotte heeft me verrast met haar sessie. Wat heeft ze dat goed in elkaar gezet!
In een super fijne relaxte sfeer, neemt ze alle tijd voor je en mag het echt even over jou gaan. Ze neemt je mee op een reis en werkt hierbij met een prachtig en helder programma. Mooie afwisseling tussen inspanning, ontspanning, creativiteit en inzichten.

Lotte is scherp en luistert ook echt tussen de regels door naar wat je eigenlijk zegt. Ze stelt scherpe vragen en helpt je je verhaal helder te krijgen en vertrouwen te voelen in dat jouw boodschap het waard is om te delen en je daarmee verschil mag maken voor anderen. Echt heel fijn en een cadeautje aan jezelf. Ik zeg doen!"

Eveline Broekhuizen (Schrijfcoach & redacteur)

"Als schrijfcoach en redacteur ben ik altijd bezig met de verhalen van anderen. Zelf bleef ik liever achter de schermen, maar naarmate ik me ontwikkel als ondernemer word ik steeds zichtbaarder. En ik ben ervan overtuigd dat iedereen een verhaal te vertellen heeft, dus was ik heel blij met Lottes 1-op-1-training What's your story om samen mijn verhaal te ontdekken.

Lotte stelde me direct op mijn gemak, de training voelde heel vertrouwelijk. Ook weet ze op de juiste momenten de juiste vragen te stellen én door te vragen. Al snel hingen de muren vol met post-its, en achter elke post-it schuilde een verhaal. Ook heb ik oude verhalen die ik mezelf vertelde en die mij niet dienden, achter me kunnen laten.

Voortaan heb ik inspiratie genoeg voor mijn social media posts, die net iets dieper gaan dan hiervoor, waarbij ik meer van mezelf laat zien en me kwetsbaar durf op te stellen. Ik houd mezelf niet meer klein maar laat mijn verhaal groeien!"

Esther Sastromedjo (Leerkracht, rouw & verlies in het onderwijs)

"De 1 op 1 trainingsdag heeft me veel meer richting gegeven. Ik kende mijn eigen verhaal maar wilde sturing omdat ik de afgelopen jaren niet echt vooruit kwam. Het was heel verhelderend om samen met Lotte in verschillende stappen naar mijn verhaal te kijken. Het werkte in feite als een soort filter waardoor ik helder kreeg waar ik nu echt aandacht aan wilde besteden en welke vervolgstappen ik wilde zetten. Mijn kernboodschap werd door de verschillende oefeningen duidelijk: gouden tranen laten glinsteren! En het heeft me in gang gezet want na de trainingdag voelde ik me vrijer en rustiger in mijn hoofd om door te gaan met mijn verhaal als kracht."

Marloes Tamminga (Coach, trainer & fotograaf)

"Lotte weer direct een prettig sfeer te creëren waarin je je prettig voelt. Ze is authentiek en heet echt oprechte interesse in je verhaal. Ze heeft mij aan het denken gezet. Ik broed nu op een plannetje die daar geboren is. De dag is goed geregeld en georganiseerd. Heerlijke gezonde dingetje tussendoor. Ook fijn! Echt een aanrader voor als je als ondernemer intensief met je verhaal en je pitch aan de slag wilt."

 

Laura van der Velden (LM interieur ontwerp)

"De 1:1 dag was zo fijn! En tegelijkertijd ook zo vermoeiend! Positief hoor, maar de gesprekken komen gewoon binnen. De 1:1 dag brengt mij verder als persoon en mijn bedrijf groeit doordat ik mijn unieke verhaal kan vertellen! De belangrijke 'bullit points' uit mijn verleden zet ik hedendaags in. De 1:1 dag geeft handvaten waar ik veel aan heb."

 

Annelies Bondo (Coach AnneLief)

"Eén dag, een muur vol post-its en uiteindelijk puzzelstukjes van al je eigen verhalen die op z'n plek vallen! Lotte is op een prettige, supportive manier aanwezig en neemt geen genoegen met de mind-fucks die je jezelf voor houdt, daar breek je dus dwars door heen. Het resultaat is een schat aan input uit jezelf hoe jij je verhalen in kunt zetten voor je bedrijf."

Donna van West (Videograaf/Documentairemaakster/Grafisch Ontwerper @ Studio Donna van West)

"Lotte heeft me onwijs geholpen bij het vinden van mijn rode draad. Zowel binnen mijn business als mijn persoonlijke verhaal. Voorafgaand wist ik wel wat zo een beetje de keywords waren die mij omschreven, maar de verbindingen waren voor mij nog een vaag begrip. Lotte heeft door middel van haar techniek en approach binnen enkele uren alles voor me helder kunnen maken. Ze stelde de juiste vragen en ineens kwamen alle verbindingen samen terwijl het eerder nog een warboel aan losse woorden leek. Na de 1 op 1 trainingsdag weet ik mijzelf veel beter te profileren en vooral uit te spreken over mijn eigen waardes."

Janneke Ananias (De Nieuwe Marketeer)

"Anderen inspireren om te leven en ondernemen vanuit passie! – Dat is mijn missie op deze mooie aardkloot. Dat kan ik nu volle overtuiging zeggen mede dankzij de training van Lotte. Hoewel ik al veel online vertelde over mezelf, was ik toch onzeker. Ben ik wel uniek genoeg? Wat heb ik nou te vertellen? Heel stom want nu, na de training denk ik: ‘Janneke really? Jij dacht dat je geen uniek verhaal te vertellen had, laat me niet lachen?!”

Tijdens de training van Lotte zijn er dingen op z’n plek gevallen voor mij als onderneemster én als persoon. Mijn grootste inzicht is dat ik door mijn levenspad tot nu toe, de ondernemer ben zoals ik die nu ben: gepassioneerd, aanstekelijk in enthousiasme en een inspirator. Dit is waarom klanten met mij samenwerken en wat mij dus uniek maakt. Dat kun je niet met opleidingen afvinken. En ja, dat durf ik nu gewoon hardop te zeggen.

Dankjewel Lotte voor jouw inspirerende dag. Praktisch en ook diepgaand. Echt een dikke vette aanrader voor elke ondernemer die met meer zelfvertrouwen haar unieke verhaal wil vertellen."