1 op 1 Trainingsdag

Verhalen. We vertellen het elkaar al sinds de oudheid. Het delen van verhalen versterkt de band tussen de luisteraar en de verteller. Ik geloof er in dat er achter ieder gezicht een inspiratiebron schuilt. De belangrijkste reden waarom mensen denken dat ze hun verhaal niet kennen, is omdat ze denken dat ze hun verhaal moeten ontdekken buiten zichzelf. Alleen, de gedachte dat je verhaal iets is dat ver van je af staat, klopt niet. Ieder mens, iedere ondernemer heeft een verhaal. Sterker nog: het verhaal is er al.

Je voelt dat het tijd is om jouw verhaal met de wereld te gaan delen. Anders was je niet op deze pagina beland ;-). Diep van binnen voel je dat je een inspiratie wil zijn voor hen die strugglen en dat jouw dienst of product een oplossing biedt voor jouw (potentiële) klanten. Maar hoe zorg je er voor dat het geen 'zielig' verhaal wordt en dat je benaderbaar blijft (of juist wordt)?

Jouw (potentiële) klanten zitten op jouw verhaal en jouw hulp te wachten. Mensen kiezen voor jou, om wie jij bent. Grote kans dat er nog wel 10 anderen zijn die precies dat kunnen wat jij doet of levert, maar niemand is zoals jij! Voor (potentiële) klanten en samenwerkingspartners ben jij een voorbeeld, een inspiratie. Alleen, daarvoor zal je wel eerst zichtbaar moeten zijn.

Klinkt goed? Check! Ik snap dat het vervolgens nog niet zomaar lukt om daadwerkelijk je verhaal te delen. Je vraagt je soms af of jouw verhaal wel interessant genoeg is? Wat de rode draad is in jouw verhaal? En hoe je dit op inspirerende wijze kunt inzetten voor je business, je werk of privé?

Tijdens de 1 op 1 trainingsdag duiken we in verhalen en ervaringen uit je verleden. We kijken naar wat je heb meegenomen naar het heden en hoe je dit kun inzetten voor de toekomst. In 1 dag krijg jij een complete mindshift in hoe jij naar jouw verhaal kijkt. Je leert uit welke onderdelen je verhaal bestaat en hoe je hier mee naar buiten kunt treden in je (marketing) communicatie.

We zoeken de diepere laag op en maken de koppeling naar praktische communicatie uitingen. Denk hierbij als ondernemer aan onderwerpen voor je 'about' pagina, blogs, vlogs, podcast, social media posts, media interviews, netwerkmomenten etc. Je kan je verhaal ook goed inzetten voor een sollicitatie, promotie of puur voor je eigen zelfvertrouwen. Tijdens de intake komt dit aan bod wanneer je geen ondernemer bent.

 

De trainingsdag bestaat uit drie delen:

1. Een kennismakingsgesprek via Skype (+/- 45 minuten) 

Om de trainingsdag zo goed mogelijk voor jou samen te stellen, wil ik je graag vooraf leren kennen. Tijdens dit gesprek zal ik je veel vragen stellen om helemaal helder te krijgen wat je precies wil bereiken tijdens de 1 op 1 training. Ga je het inzetten voor je business, binnen je werk of juist privé? Heb je bepaalde doelen voor ogen die je wil bereiken met jouw verhaal? Ik hoor het graag allemaal van je tijdens dit gesprek! 

2. Trainingsdag

Naar aanleiding van de kennismaking, ontwikkel ik jouw persoonlijke trainingsdag. Deze is helemaal afgestemd op jouw vraagstukken en doelen. De dag duurt ongeveer 6 a 7 uur, inclusief een lekkere, gezonde lunch. We gaan deze dag actief aan de slag met jouw verhaal én hoe je deze in kunt zetten voor je business.

3. Een evaluatie gesprek via Skype (+/- 45 minuten)

De trainingsdag wordt als intensief ervaren. Het is heel normaal dat je na afloop tegen bepaalde vragen aanloopt. Ongeveer 1 maand na de trainingsdag, spreken we elkaar nog een keer via Skype. Je mag al je vragen stellen en we kunnen samen kijken waar je tegen aan loopt!

Jouw investering voor de trainingsdag is €647 ecxl. BTW. Uiteraard mag je dit in drie of vijf termijnen betalen. Wil je meer weten, heb je vragen of wil je direct een 1 op 1 trainingsdag boeken? Neem dan contact op via info@lottegerland.com.

Er zijn nog 3 data beschikbaar in het najaar van 2019:

 

Dinsdag 10 december

Vrijdag 13 december

Dinsdag 17 december

 


Testimonials

Paula Dillema (Eigenaar Business&Zo, senior trainer 365 dagen succesvol)

"Lotte heeft me verrast met haar sessie. Wat heeft ze dat goed in elkaar gezet!
In een super fijne relaxte sfeer, neemt ze alle tijd voor je en mag het echt even over jou gaan. Ze neemt je mee op een reis en werkt hierbij met een prachtig en helder programma. Mooie afwisseling tussen inspanning, ontspanning, creativiteit en inzichten.

Lotte is scherp en luistert ook echt tussen de regels door naar wat je eigenlijk zegt. Ze stelt scherpe vragen en helpt je je verhaal helder te krijgen en vertrouwen te voelen in dat jouw boodschap het waard is om te delen en je daarmee verschil mag maken voor anderen. Echt heel fijn en een cadeautje aan jezelf. Ik zeg doen!"

Eveline Broekhuizen (Schrijfcoach & redacteur)

"Als schrijfcoach en redacteur ben ik altijd bezig met de verhalen van anderen. Zelf bleef ik liever achter de schermen, maar naarmate ik me ontwikkel als ondernemer word ik steeds zichtbaarder. En ik ben ervan overtuigd dat iedereen een verhaal te vertellen heeft, dus was ik heel blij met Lottes 1-op-1-training What's your story om samen mijn verhaal te ontdekken.

Lotte stelde me direct op mijn gemak, de training voelde heel vertrouwelijk. Ook weet ze op de juiste momenten de juiste vragen te stellen én door te vragen. Al snel hingen de muren vol met post-its, en achter elke post-it schuilde een verhaal. Ook heb ik oude verhalen die ik mezelf vertelde en die mij niet dienden, achter me kunnen laten.

Voortaan heb ik inspiratie genoeg voor mijn social media posts, die net iets dieper gaan dan hiervoor, waarbij ik meer van mezelf laat zien en me kwetsbaar durf op te stellen. Ik houd mezelf niet meer klein maar laat mijn verhaal groeien!"

Esther Sastromedjo (Leerkracht, rouw & verlies in het onderwijs)

"De 1 op 1 trainingsdag heeft me veel meer richting gegeven. Ik kende mijn eigen verhaal maar wilde sturing omdat ik de afgelopen jaren niet echt vooruit kwam. Het was heel verhelderend om samen met Lotte in verschillende stappen naar mijn verhaal te kijken. Het werkte in feite als een soort filter waardoor ik helder kreeg waar ik nu echt aandacht aan wilde besteden en welke vervolgstappen ik wilde zetten. Mijn kernboodschap werd door de verschillende oefeningen duidelijk: gouden tranen laten glinsteren! En het heeft me in gang gezet want na de trainingdag voelde ik me vrijer en rustiger in mijn hoofd om door te gaan met mijn verhaal als kracht."

Donna van West (Videograaf/Documentairemaakster/Grafisch Ontwerper @ Studio Donna van West)

"Lotte heeft me onwijs geholpen bij het vinden van mijn rode draad. Zowel binnen mijn business als mijn persoonlijke verhaal. Voorafgaand wist ik wel wat zo een beetje de keywords waren die mij omschreven, maar de verbindingen waren voor mij nog een vaag begrip. Lotte heeft door middel van haar techniek en approach binnen enkele uren alles voor me helder kunnen maken. Ze stelde de juiste vragen en ineens kwamen alle verbindingen samen terwijl het eerder nog een warboel aan losse woorden leek. Na de 1 op 1 trainingsdag weet ik mijzelf veel beter te profileren en vooral uit te spreken over mijn eigen waardes."