Pitch Perfect Insta Cursus

SPECIAL EDITION

Pitch vol vertrouwen waar jij voor staat!

Tijdens de Special Edition vanaf 23 maart, ontvang je naast al het cursus materiaal van de reguliere Pitch Perfect Insta cursus exclusieve extra's! Leer in 1 week hoe jij soepel antwoord kunt geven, wanneer je gevraagd wordt:

 1. Wie je bent
 2. Wat je doet
 3. En waarom je dat doet!

Na de Pitch Perfect Insta cursus pitch jij jouw verhaal vanuit je hart. Reken af met de angst voor wat anderen van je denken en leer hoe jij je hartslag rustig kan houden. Tijdens de Pitch Perfect Insta cursus krijg je heel veel praktische tips, inzichten en oefeningen over Storytelling. Want: hoe vertel je nou jouw verhaal in een paar zinnen?

De Pitch Perfect Insta cursus is volledig te volgen via een besloten Instagram account. Je kan de cursus dus ook volgen vanaf je bank, in je huispak onder een dekentje 😉

Als extra's in deze vreemde tijd krijg je:

 • Exclusieve podcast serie met 7 inspirerende gasten
 • Live Q&A waarin je al je vragen kunt stellen
 • Extra video over het snel ontwikkelen van nieuwe waardevolle content
 • Extra video over Storytelling
 • Extra video over Mindset

Deze cursus start op 23 maart, later instromen is geen probleem. Jouw investering is €67,- ex BTW. Oud deelnemers kunnen nogmaals meedoen en nu profiteren van alle extra's voor €15,- ex. BTW. Ruim 60 deelnemers gingen je voor. Meedoen? Stuur een mailtje of DM! Je ontvangt dan z.s.m. alle informatie om je aanmelding af te ronden. Later of in meerdere termijnen betalen is mogelijk, i.v.m. de uitzonderlijke situatie rondom het Corona virus.

               

 

De podcast gasten zijn:

Johantan Bouter van Freedom Motivates, Mister Mindset en Digital Nomad over jawel: Mindset!

Hanneke Kuipers van Health by Hanneke over: Spreken met impact.

Marjan van de Bult van Gelukfabriek, Businesscoach over: Netwerken

Anton de Vries, Trainer / adviseur Building Learning Power over: Hoe leren we nu eigenlijk?

Mariska Nunemete van Praktijk Maris over: Van denken naar voelen.

Stefanie Kamstra van Eskolora over: De kracht van kleur (o.a. in je kleding)

Paula Dillema van Business & Zo, Systemisch werker en coach over: Straalangst vanuit je familiesysteem.

Herken jij….

 • Dat je het lastig vindt om een kort en bondig antwoord te geven op de vraag wat en waarom je nu precies doet wat je doet?
 • Dat je het er warm van krijgt wanneer je je moet presenteren tijdens een voorstelrondje?
 • Dat je sociale ‘netwerk’ momenten spannend vindt: zoveel nieuwe mensen die willen weten wat je doet!
 • Je hart iets té snel begint te kloppen wanneer je een potentiële klant wil overtuigen om met jou in zee te gaan?

Nog geen 2 jaar geleden wist ik What’s Your Story nog nauwelijks te pitchen. Mezelf ondernemer, founder of eigenaar noemen, zorgde ervoor dat ik direct klotsende oksels kreeg. En mijn missie uitspreken vond ik zo spannend, want ‘wat zouden ze wel niet denken’.

Maar ik zag ook dat andere, succesvolle ondernemers zich durven uit te spreken. Ze staan voor hun missie en ik zag het vertrouwen in hun ogen.

Naarmate ik mijzelf vaker en vaker introduceerde, en daarmee constant mijn bedrijf aan het pitchen was, voelde ik het vertrouwen groeien. Toen ik in november 2018 spontaan meedeed aan een grote pitchwedstrijd, werd die dag een enorme openbaring. Ik had niets voorbereid, want ik wist niet dat er een pitchwedstrijd zou zijn op het event waar ik aanwezig was. Feel the fear and do it anyway. Ik stapte het podium op, vertelde in 2 minuten over mijn missie en won de wedstrijd (en €1000!).

Check de video hieronder als je wil zien hoe dat tot stand kwam!

Pitch Perfect

Ik won niet omdat mijn pitch perfect was volgens alle pitch regels en structuren die je via google vindt. Ik won omdat ik recht uit mijn hart sprak. Onbevangen, met een open mind en zonder iets terug te verwachten. Dat ik twee minuten mijn verhaal mocht delen en het publiek mocht inspireren, was eigenlijk al de prijs. De €1000 en de erkenning werd de bonus.

6 maanden na deze dag ontving ik een berichtje via LinkedIn van een van de juryleden, Jolanda. Ze vroeg of ik een kop koffie wilde drinken omdat ze me wat wilde vertellen. We spraken af en ik viel van de ene verbazing in de andere. Ik had nooit kunnen bedenken wat de impact van deze twee minuten is geweest op Jolanda haar leven:

“Door de pitch van Lotte tijdens het festival “Goud Geluk”, verdwenen mijn reserves om open te zijn over mijn ziekte ervaring. Sindsdien zijn er zo veel mooie dingen gebeurd!
Haar verhaal gaf mij het laatste duwtje in de rug. Dankjewel Lotte.”

- Jolanda Klaveringa

 

En het toffe is, haar verhaal heeft uiteindelijk zelfs in het maandblad 'Wendy' gestaan!

Wat ik hiermee wil zeggen: jouw verhaal mag gehoord worden. Je missie mag gehoord worden. Soms maak je enorme impact zonder dat je het zelf doorhebt. Een praatje tijdens een borrel of een post op Instagram, kan veel meer teweeg brengen dan je op dat moment door hebt.

Nieuwe verbindingen aangaan wordt véél leuker als jij jezelf durft te laten zien!

In de Insta Pitch Perfect cursus ga ik al mijn tips met je delen. Én we gaan oefenen! Want hoe vaker jij je verhaal pitcht, hoe makkelijker het uiteindelijk zal gaan. Je leert hoe je jouw pitch soepel kunt opbouwen. Ook als je niet op een fysiek podium staat, maar jezelf bijvoorbeeld introduceert bij een potentiële klant, of tijdens een borrel. En natuurlijk deel ik mijn inzichten om je missie en passie vol vertrouwen met de wereld te gaan delen en te spreken vanuit je hart.

Een jaar sinds deze pitch heb ik mijzelf en mijn bedrijf zeker 1500x gepitcht. Soms 1 op 1, soms voor grote groepen. Realiseer je: iedere keer dat jij jezelf en je bedrijf voorstelt (online en offline), ben je aan het pitchen! Het resultaat is dat mijn naamsbekendheid en mijn bedrijf elke dag blijft groeien.

Ik mag mensen begeleiden om hun verhaal in een half uur te vertellen tijdens prachtige spoken word avonden.

Ik coach ondernemers 1 op 1, zowel online als offline, om een complete mindshift te maken rondom je verhaal en het inzetten van je verhaal voor je business.

En ik mag mijn verhaal delen tijdens gastcolleges en events.

Ik ben daar zo dankbaar voor. Zelf heb ik de voorbeeld verhalen gemist in het verleden. Mijn drive om zelf een voorbeeld en inspiratie te zijn, is ontzettend groot en ik geloof dat jij dit ook kan.

Yess! Ik mail je om te laten weten dat ik mee doe!

Als jij je aanmeldt krijg je:

Drie dagen lang, elke dag zo'n 70 stories in een afgeschermd Instagram account. Om dit te bekijken, ben je per dag zo’n 10-15 minuten bezig.

Je houdt 1 maand toegang tot al het materiaal van de besloten Instagram pagina. Alle stories worden een maand bewaard in de hoogtepunten. Je kan daardoor op een later tijdstip altijd nog even terug kijken hoe het ook al weer zat!

Je ontvangt 3 e-books met alle theorie en oefeningen. Je hoeft dus geen aantekeningen te maken, maar je kan direct je nieuwe inzichten en ideeën opschrijven die je tijdens het luisteren krijgt.

Elke dag krijg je een challenge, zodat je direct in de ACTIE modus komt. Leren pitchen betekent zichtbaar worden en vooral: Doen, doen, doen!

Dit alles voor slechts €67,- ex. BTW!

EXTRA BONUS: Een online 1:1 sessie van 25 minuten: met mij! Ik ga je persoonlijk feedback geven op jouw pitch en jij mag al je vragen stellen die je nog hebt na het volgen van deze cursus.

We beginnen op maandag 23 maart, later instromen is geen probleem.

 

Wat ga je leren?

 • WAT wil je precies vertellen, wat is er uniek aan jouw verhaal? (stap 1)
 • WAAROM wil je jouw verhaal delen? Waarom is dit belangrijk voor jou? (stap 2)
 • HOE vertel ik mijn verhaal? (stap 3)

Hiervoor gaan we het onder andere hebben over:

 • Wat is nu eigenlijk storytelling en hoe kan ik het inzetten voor mijn bedrijf?
 • Hoe je jouw verhaal kunt inzetten als inspiratie voor anderen (volgers, klanten, potentiële klanten, collega's en zelfs vrienden en familie).
 • Hoe kun je jouw mindset shiften over pitchen en (online) zichtbaar worden?
 • 3 verschillende pitches: De Elevatorpitch (in 1 zin), 2-3 minuten pitch, 20-30 minuten pitch.
 • Hoe bepaal ik de verhaallijn van een langere pitch? (of bijv. media interview, website tekst, blog, vlog)
 • Pitchen vanuit je hart. Hoe zorg je met de juiste mindset dat je jouw verhaal vertelt zonder zenuwen en klamme handjes.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is…

Wanneer je mee doet aan de Pitch Perfect insta cursus maak jij kans op:

Een volledig verzorgde 1 op 1 offline trainingsdag t.w.v. €647,- ex BTW!

Waarin je een complete mindshift zult ervaren rondom jouw verhaal en hoe je dit kunt inzetten voor je business. Helemaal GRATIS!

Wat moet je doen om te winnen?

1. Volg @whatsyourstory_nl en natuurlijk @pitchperfectinstacursus op Instagram.

2. Deel na je aanmelding in een post of insta story dat je mee doet aan de Pitch Perfect insta cursus. Gebruik de #ditismijnverhaal en tag mij in jouw post zodat ik je kan vinden (@whatsyourstory_nl & @pitchperfectinstacursus)!

3. Deel tijdens de cursus elke dag een post of insta story over jouw inzicht van de challenge van die dag. Gebruik ook hier de #ditismijnverhaal en tag mij in jouw post zodat ik je kan vinden (@whatsyourstory_nl & @pitchperfectinstacursus)!

Dit zijn dus in totaal 4 stories (of posts), waarmee je een volledig verzorgde 1 op 1 trainingsdag kan winnen én direct werkt aan het vergroten van jouw zichtbaarheid.

Mail om je aan te melden of stuur een DM op Insta via @whatsyourstory_nl

 

Reviews

Toen ik de Pitch Perfect Instacursus van Lotte voorbij zag komen wist ik dat dát was wat ik nodig had. Ik zat midden in mijn eigen verhaal; met alle emoties, plannen, lessen die in mijn hoofd ronddoolden. De cursus heeft mij enorm geholpen om boven deze chaos uit te stijgen en 'to the point' te komen. Stap voor stap hielp de cursus me tot de kern van mijn verhaal en mijn bedoeling te komen. Wat ontzettend nuttig was, want alles wat ik formuleerde kon ik gelijk gebruiken in mijn teksten voor website en media, maar ook tijdens gesprekken met mensen over wie ik ben en wat ik te bieden heb. - Cynthia Bruinsma (Vuurvinders)

Echt de meest waardevolle instagram cursus so far! Lotte neemt je in de stories echt mee in je eigen verhaal. Schept vertrouwen en maakt je enthousiast om te leren! Het werkboek is ontzettend waardevol en de bijbehorende opdrachten maken dat je gelijk de theorie omzet in een eigen pitch. Ik denk voor iedereen die op een laagdrempelige manier iets wil leren met zijn of haar verhaal te doen een dikke vette aanrader! - Annelies Bondo (Coach Annelief)

Ik heb de pitch perfect insta cursus gevolgd, omdat ik merkte dat ik het lastig vond om mijn verhaal te vertellen. Ik heb moeite om mezelf te laten zien, de pitch perfectcursus is laagdrempelig en helpt je in kleine stapjes vooruit. Door jou cursus heb ik mijn verhaal meer helder, ik kan kort en bondig mijn verhaal vertellen EN ik heb stof tot nadenken gekregen, super! Ik voelde me op mijn gemak bij je en had minder moeite om me kwetsbaar op te stellen. Ik kan het iedereen aanraden! - Nienke Lucken-Visker (Leefstijl & Vitaliteitscoach)

Deze cursus van Lotte geeft je makkelijke handvatten om je eigen verhaal vorm te geven. Ik merkte dat mijn verhaal in mijn hoofd heel duidelijk was, maar het soms lastig vond om dit in een paar zinnen te verwoorden. Ik begon net voor mezelf als ondernemer en de cursus kwam daarom op het juiste moment. De video's en werkboeken geven je niet alleen inzicht in het goed vertellen van een verhaal, maar brengt je ook als persoon weer even heel dichtbij jezelf. Waarom heb je jouw keuzes gemaakt en met welke onderdelen van jouw verhaal kun je een inspiratie zijn voor anderen? Het bedenken, oefenen, bijschaven en steeds opnieuw proberen zorgde ervoor dat ik anderen nu op een leuke manier mee kan nemen in mijn verhaal en mensen me herkennen als de dame die Peptalks geeft aan Millennials. Dank Lotte voor je enthousiasme, je oprechte interesse in je cursisten & je waardevolle feedback! - Iris Colijn (Peptalks & Talenttraining)

Super waardevolle cursus! Je wordt echt aangezet om na te denken over je verhaal en hoe je dit kan overbrengen. Vooral hoe je de lessen uit wat je hebt meegemaakt kan delen zodat andere mensen er geïnspireerd door worden. Dat is ook wat mij het meest is blijven hangen, mensen zitten te wachten op mijn verhaal en het is zo zonde als ik dit niet deel vanwege angst! Daarnaast legt Lotte alles heel prettig uit met voorbeelden en krijg je uitgebreide werkboeken zodat je op je eigen tempo aan de slag kan en alles rustig terug kan lezen. Ja ik ben blij dat ik deze cursus heb gedaan en ik merk nu al dat ik mijn verhaal vol vertrouwen durf te delen! - Ilse Zijlstra (Ilzicreations)

Ik heb de pitch perfect insta cursus gevolgd omdat ik merkte dat ik in bepaalde groepen vast liep om mijn bedrijf kort te pitchen. Wat doe jij? Ehhhh ik heb een fysieke loopbaanwinkel voor werkenden en werkgevers en vervolgens liep ik dan vast. De cursus heeft me echt inzicht gegeven. Ik heb nu voor de doelgroepen (organisaties en werkenden) waarvoor en waarmee ik regelmatig presentaties geef 2 heldere pitches. De combinatie van de werkboeken met de Insta filmpjes werkt heel goed. Ik kan het iedereen aanraden. - Anneke Hemmen (De Loopbaanwinkel)

Ik heb Lotte leren kennen op een netwerkevenement waar zij makkelijk contact maakte en oprecht interesse toonde in andere ondernemers. Het was een leuk evenement en het gesprek met Lotte bleef me bij. We hebben contactgegevens uitgewisseld waarop ik haar ook via Instagram kon volgen. Toen Lotte de cursus aanbood twijfelde ik geen moment. Door haar open manier van communiceren en toepasbare tips te delen heeft zij een uitstekende en diepgaande cursus samengesteld. Bedankt Lotte! - Metha ter Velde (Feng Shui Designer)

Ik deed mee aan de Pitch Perfect Insta Cursus om me voor te bereiden op een lezing over mijn levensverhaal waar ik ook een boek over heb geschreven. Hoe vertel ik dat verhaal zonder dat ik alles al weggeef en hoe breng ik mijn boodschap (story of inspiration) over op het publiek? Mijn grootste inzicht was om de message van de mess te onderscheiden. De cursus heeft me geholpen om mijn boodschap steviger neer te zetten en mijn persoonlijke proces daaraan ondersteunend te laten zijn. Lotte adviseerde me bovendien om mijn lezing op te nemen op video en dat was een waardevolle tip, want nu kan ik hem zelf terugkijken om hem nog verder aan te scherpen. - Judith van den Reek (Leefkracht Coach, schrijver en spreker)

De Pitch Perfect cursus heeft mij ontzettend veel gebracht. Vooral de mindset inzichten waren erg waardevol: doen, mogen leren en vertrouwen hebben. Ik voelde mij door Lotte gezien en gehoord, zowel in de filmpjes als in het werkboek. Dat maakt dat ik mijn angst opzij heb kunnen zetten en alle challenges ook heb gedaan! Als je meer zichtbaar wil worden en je angsten om te netwerken en te pitchen nu eindelijk eens de baas wil zijn, is dit de juiste cursus om te gaan volgen. - Mariëlle van Veen (Intuïtief & Systemisch Coach)

Deze cursus helpt je een beter beeld te creëren wanneer je anderen wil vertellen wie je bent, wat je doet maar vooral waarom je doet wat je doet. Dit heb ik eindelijk onder woorden kunnen brengen! Ik heb de Pitch Perfect cursus als fijne driedaagse cursus ervaren die je op je eigen tempo kan volgen. Naast het werkboek, kun je elke dag veel stories bekijken waarin Lotte nog meer uitleg geeft over het vertellen van jouw verhaal. Het vult elkaar mooi aan! Wat mij het meest is bijgebleven, is om te blijven spreken vanuit mijn hart. - Maxine Kromopawiro (Stay Creative with Paper)

De Pitch Perfect Insta cursus heeft voor mij echt gewerkt. De praktische tips en voorbeelden hebben mij echt geholpen om mijn verhaal duidelijk te krijgen. Geen wollig verhaal maar down to earth en super praktisch. Door deze cursus heb ik mijn drempel verlaagd om een filmpje te maken, en heb ik zelfs mijn elevator pitch online gezet in een Insta Story! Ik ben super blij dat ik heb meegedaan en ik weet zeker dat deze cursus nog meer mensen over de streep zal trekken om te gaan pitchen. - Linda van Oosten (Imago Expert bij Blink - Oog voor jezelf)

Ik ben de Pitch Perfect cursus gaan volgen omdat ik het belangrijk vind om mij als ondernemer altijd bewust te blijven van mijn verhaal en pitch. Dit is namelijk onderdeel van mijn visitekaartje en maakt duidelijk voor klanten en relaties wie ik ben en wat ik doe. Door alle praktische tips en opdrachten heb ik mijn verhaal en pitch weer aan kunnen scherpen tot waar ik nu sta. Een echte musthave dus als jij impact wil maken met jouw bedrijf! - Marjan van de Bult (Business Coach bij Gelukfabriek)

Een compacte, doeltreffende cursus. Dat is Pitch Perfect voor mij geweest. Elke dag ontving ik een uitgebreid werkboek, welke ondersteund werd door enthousiaste filmpjes (stories) van Lotte. Wat het eerst in mij opkomt als ik terug denk aan de cursus is dat het maken van mijn elevator pitch. Het maakt niet uit dat ik het spannend vind om te pitchen, maar het maakt wel uit als ik het niet doe ómdat ik bang ben! Ook heb ik geleerd met aardige ogen te kijken naar de goede fouten die ik maak. Fouten waarbij de intentie correct was, maar de precisie nog ontbrak. Verder zit de cursus nog bomvol goede andere tips, die ik zeker ga gebruiken! - Jacobien de Haan (Mediator & Life Coach)

Het was alsof we samen op de bank zaten en een gesprek hadden over mijn visie, mijn verhaal dat ik wil vertellen. Ik weet mijn verhaal, maar hoe ga ik dit vertellen? Daarbij heeft deze cursus mij geholpen. To the point komen en zo mijn verhaal duidelijk maken voor mijzelf en voor anderen. De eyeopener voor mij: Ik ben de expert en deze passie mag ik delen! Het is fijn om mee te doen aan een cursus waarbij je alles op je eigen tempo kan doen. Het is voor iedere ondernemer zéker de moeite waard om mee te doen aan deze cursus! - Laura van der Velden (LM Interieur Ontwerp)

Toen ik begon aan de Pitch Perfect Insta cursus wilde ik heel graag, net zoals vroeger op de middelbare school, een stukje tekst ontwikkelen dat ik uit mijn hoofd kan leren en steeds kan inzetten wanneer ik het nodig heb. Dat zou mij houvast en zelfvertrouwen geven, dacht ik... Niets blijkt minder waar! In deze training leerde ik veel meer te vertrouwen op mijn eigen verhaal dat er al lang is. Hoe ik dit verhaal kan onderzoeken en kan inzetten. Mijn pitch zal elke keer weer anders zijn. Afhankelijk van tegen wie ik praat, in welk stuk van mijn proces ik zit en van hoeveel tijd ik heb. En dat is niet erg! Zolang ik maar weet welke kant ik op wil met mijn bedrijf, waar mijn hart ligt en wat ik wil vertellen. De precieze woorden zullen aan verandering onderhevig zijn. En dat is een hele waardevolle les die ik heb geleerd! Daarnaast zijn de video's van Lotte echt een plezier om naar te kijken door het enthousiasme en vertrouwen dat Lotte je geeft. - Angelique Verheij (Studio Koester Booster)

Voor mij was de pitch perfect cursus meer dan alleen leren hoe ik een goed verhaal opbouw en dat dan vertel zonder te hakkelen. Het was  een stok achter de deur om echt eens te zitten voor wát ik nou precies wil vertellen en uitstralen met mijn bedrijf. Want eerlijk gezegd bleef dat er nog weleens bij. Nadenken over mijn verhaal, mijn doelgroep en mijn aanbod dus. Ik heb de cursus al zeer informatief en nuttig ervaren. Lotte deelt ontzettend veel in de stories en ook nog de bomvolle e-books. Ze is super enthousiast en authentiek. Echt een aanrader als jij jouw verhaal wilt vertellen vanuit je hart. - Laura van Gool (Equinox Coaching)