ere#285 Emigreren naar Bali! Locatie onafhankelijk leven en werken met Ivette Langeveld
#285 Emigreren naar Bali! Locatie onafhankelijk leven en werken met Ivette Langeveld

#285 Emigreren naar Bali! Locatie onafhankelijk leven en werken met Ivette Langeveld

In podcast 285 heb ik een mooi gesprek met Ivette Langeveld. Ze zegde haar baan op, verkocht haar huis en vertrok samen met haar man voor onbepaalde tijd naar Bali, waar ze nu online ondernemen en van hun droomleven hun werkelijkheid hebben gemaakt.

“Het is gewoon mogelijk om je baan op te zeggen en te reizen.”

Je baan opzeggen en locatie onafhankelijk online ondernemen

Ivette en haar man hielden altijd al van reizen en gingen voorheen elk jaar naar Bali. Begin 2019 komt ze in aanraking met de roadmap van Michael Pilarczyk waarin de vraag gesteld wordt:

“Hoe ziet je mooiste leven eruit als alles mogelijk is?”

Ivette wilde reizen, een online inkomen opbouwen en voor langere tijd op Bali wonen en hun kindertehuis kunnen uitbreiden. Ze wil locatie onafhankelijk kunnen ondernemen. Eind 2019 zegt ze haar baan op en begint haar online onderneming. Het jaar daarop is een vreemd jaar omdat dan de coronatijd aanbreekt. De winkel waar haar man jarenlang werkte ging dicht en hij kwam thuis te zitten. Ook voor hem werd het nu tijd om online te gaan ondernemen en hij ging zich richten op fotografie. Begin 2021 vetrokken Ivette en haar man voor 6 maanden naar Bali om te kijken hoe het zou bevallen. Die 6 maanden gingen snel voorbij en na terugkomst in Nederland besloten ze als snel dat ze voor onbepaalde tijd naar Bali terug wilden. Ze verkochten hun huis en 4 maanden geleden vetrokken ze weer naar Bali.

“We kunnen nog alle kanten op. Als we weer terug willen naar Nederland is dat ook oké. Willen we heel ergens anders heengaan dan is dat ook oké.”

Het kindertehuis

Het kindertehuis op Bali was een project van de kerk waar Ivette en haar man lid van waren. In 2009 besloten ze het tehuis op te zoeken en hun hulp aan te bieden. Het was bijzonder want 2 jaar daarvoor hadden ze te horen gekregen dat ze geen kinderen konden krijgen en daarna zaten ze in een rouwproces. Ze gingen naar Bali met de gedachten om daar een keer naartoe te gaan

“Vanaf het moment dat we het huis binnenstapten, gebeurde er iets magisch. Alsof we thuiskwamen.”

Toen ze er eenmaal geweest, waren bleven ze elk jaar weer teruggaan. In 2011 is de oprichter overleden en werd aan hen gevraagd of zij het wilden overnemen vanuit Nederland. Ze richtten zich vooral op de fondsenwerving en publiciteit.

“Vanaf 2009 zijn wij mom and dad geworden van 20 meisjes.”

Toen zij in 2009 voor het eerst bij het kindertehuis kwamen was een aantal van de meisjes een jaar of 19. Deze meisjes zijn inmiddels getrouwd en hebben kinderen en Ivette en haar man zien ze nog steeds regelmatig. Het tehuis is gericht op de middelbare school. Door de jaren heen is het uitgebreid met een vervolgopleiding bij de universiteit of een werk en leeropleiding. De meisjes komen daar terecht met allerlei verschillende redenen. Ze kunnen vanuit hun eigen huis niet naar school of komen uit gebieden waar geen scholen in de buurt zijn of er is geen geld voor school. Vanuit het tehuis gaan ze naar een goede school en krijgen begeleiding naar de toekomst.

Het leven van je droomleven

Ivette was zelf 6 jaar in loondienst toen ze haar baan opzegde en haar online coaching bedrijf startte. Haar man was al bijna 30 jaar werkzaam in de optiek en had nooit iets anders gedaan. Het was voor hem een grote stap, maar hij wilde dit niet tot aan zijn pensioen blijven doen. Ivette en haar man hebben heel erg naar het moment van een nieuw leven toegeleefd. Ze kwamen uit de rollercoaster van opruimen en afscheid nemen daadwerkelijk in hun droomleven terecht.

“Toen we eenmaal op Bali waren was het van: shit, en wat nu? Ik ben nu op Bali dus ik mag niet verder dromen.”

Ze had last van een emotionele jetlag. Ook in haar werk als coach vond ze dat heel lastig. Ze durfde niet meer groot te dromen, want de droom is al waargemaakt. Langzaam kon ze de knop omzetten dat het echt mogelijk is. Ze moesten ook wennen aan de cultuurverschillen en aan het feit dat het nu echt hun huis was. Het kopen van nieuwe meubels waren wel een mooi moment van besef.

“Thuis is waar we zijn.”

Ivette en haar man zijn samen een online bedrijf gestart dat De Travel Methode heet. Met deze methode coachen zij mensen die vanuit een baan in loondienst naar een locatie onafhankelijk leven. Ze hebben een eigen methode ontwikkeld  en de letters TRAVEL staan voor: Take-off, Reflecteren, Aanpakken, Vertrouwen, Energie en Leren. Al deze elementen komen constant terug in de coaching en de online training waar mensen leren hoe ze vanuit hun passie en skills een online inkomen kunnen opbouwen en  geven ook veel praktische tips. De nadruk ligt op locatie onafhankelijk leven op je eigen voorwaarden. “Na een jaar kan je je baan opzeggen en dan gaan reizen en leven waar en wanneer je wilt.”

“Het is nog steeds elke dag bijzonder en nog steeds echt genieten. Ik knijp mezelf nog steeds. Ik heb het echt gedaan. Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen.”

Wil je het hele verhaal van Ivette horen? Hoe ze haar baan opzegde, voor een plaats onafhankelijke online onderneming ging en samen met haar man en hun droomleven op Bali waarmaakten? Luister dan naar de podcast en laat je inspireren.

Handige linkjes:

Garuda House (doneren kan via deze website)

Jeroen en Ivette Storys

Instagram Jeroen en Ivette

Jeroen en Ivette travel-methode

Linkjes Spotify en SoundCloud podcast 285

  


Over de schrijver
Community voor en door (voormalig sporters). Je sportdroom had je uitgestippeld. Misschien is het zelfs realiteit geworden. Maar van de een op de andere dag hoor je er niet meer bij. Noodgedwongen omdat je een blessure kreeg, ziek werd of niet meer geselecteerd. Word lid van onze community, je staat er niet alleen voor!
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!