ere Het geheim van een huis dat klopt, onthuld door Feng Shui deskundige Jackie Rademakers
Het geheim van een huis dat 'klopt', onthuld door Feng Shui deskundige Jackie Rademakers

Het geheim van een huis dat 'klopt', onthuld door Feng Shui deskundige Jackie Rademakers

In deze podcast spreek ik met Jackie Rademakers. 22 jaar geleden startte ze als zelfstandig ondernemer in eerste instantie als interieur ontwerper. Na een aantal jaren ging zij zich verdiepen in Feng Shui. Het had invloed op haar persoonlijke ontwikkeling en nu past ze het al 15 jaar toe in haar werk. Jackie is al 39 jaar getrouwd, moeder van drie volwassen zoons en oma van 1 kleinzoon. 


Kiezen voor zelfstandig ondernemerschap en werken aan zelfontwikkeling

Jackie komt uit een traditioneel gezin waarbij ze als jonge vrouw niet echt de gelegenheid kreeg om uit te vliegen. Dit heeft tot gevolg dat ze nadat ze haar diploma behaalde niet ging studeren, maar op jonge leeftijd trouwde. Gelukkig heeft ze een man die volledig achter haar staat en haar steunt en stimuleert in alles wat ze doet waardoor ze op latere leeftijd alsnog de stap durfde te zetten om voor zichzelf te beginnen. Mede dankzij een zakelijk vrouwennetwerk waar ze veel steun kreeg en zich met gelijkgestemde omringde, vond ze de kracht om door te zetten als ondernemer. In 2000 startte Jackie als zelfstandig interieur  ontwerper.

Een vriendin van Jackie gaf haar het boek de Celestijnse belofte. Het boek bevestigde haar gevoel over intuïtie en spiritualiteit en dit was de start naar de zoektocht naar haar eigen ontwikkeling. 15 jaar geleden kwam ze in aanraking met Feng Shui en dit resoneerde direct met haar.  Interieur ging niet meer alleen over materiaal, maar ook over energie. Ze volgende een module van Nina Elshof en wilde deze nieuwe kennis toepassen op haar werk. Jackie besprak haar plan met haar man, maar deze reageerde er niet enthousiast op. Hij was vooral bezorgd dat ze in het 'geitenwollen sokken hokje' geduwd zou worden. Jackie liet haar plan varen, maar werd een half jaar later ziek. Een vriendin sprak haar aan op het feit dat zij haar kinderen altijd stimuleert hun hart te volgen, maar in dit geval deed ze dat zelf niet. Jackie besloot de jaaropleiding te volgen en dat is de beste beslissing die ze ooit genomen heeft.

 "Als je jouw hart niet volgt, dan krijg je tekenen om over dingen na te denken."


Je huis energetisch in balans met behulp van Feng Shui

Feng Shui kijkt naar de verbinding tussen mens en zijn omgeving. De woonkamer of het energetisch veld van een huis heeft invloed op de gemoedsrust van de bewoner en bezoeker. Ook kleuren hebben een energetische lading. Jackie gebruikt in haar werk twee gereedschappen, namelijk een Ba Gua en een cyclus dat bestaat uit 5 elementen (hout,  vuur, aarde, metaal, water).

Jackie heeft een Feng Shui quick scan ontwikkeld waarbij ze een bepaalde ruimte zoals bijvoorbeeld de begane grond analyseert. "Voor een redelijk laag bedrag kun je inzicht krijgen en kan je met de basisenergie aan de slag om alles beter te laten stromen."

Jackie geeft aan dat het belangrijk is om je huis stap voor stap in balans te brengen en daardoor je eigen frequentie in balans te krijgen. Het energetisch veld van de bewoner en dat van het huis werken samen en hebben invloed op elkaar.

 "De verandering in huis verandert de frequentie in huis en je lichaam moet daaraan wennen."


Luister naar dat stemmetje en volg je hart

Jackie is al 15 jaar lang bezig met Feng Shui, maar was zelf de grootste afremmer in haar eigen carrière. Haar basisgedachte was: wie zit er nou op mij te wachten?


 "Ga veel meer luisteren naar dat stemmetje dat in je opkomt, naar dat eerste gevoel, want dat is jouw weg en dat is de waarheid."


 In het begin was ze vooral bezig met zichzelf te bewijzen naar anderen toe. Tegenwoordig doet ze het vooral intrinsiek voor zichzelf. Dit proces ging niet vanzelf. Jackie kwam op een punt dat ze door haar zoon werd aangesproken dat ze veel aan zelfontwikkeling deed, maar dat ze wellicht ook professionele hulp nodig had. Ze luisterde naar het advies van haar zoon is hem daar tot op de dag van vandaag dankbaar voor: "Het is een kracht om hulp te zoeken en het is het mooiste cadeau dat je aan jezelf kunt geven."


Jackie heeft lang niet naar haar eigen stem geluisterd en niet gezien wat er op haar pad lag. Nu dat ze dat wel doet, gebeuren er dingen en is haar leven in het laatste anderhalf jaar in een stroomversnelling gekomen: "Mijn persoonlijke groei heeft zich vertaald in mijn bedrijf en andersom heeft mijn bedrijf mij geholpen om persoonlijk te kunnen groeien."


Wil je het uitgebreide verhaal van Jackie en de persoonlijke ontwikkeling die zij met behulp van Feng Shui doormaakte horen? Wil je horen hoe zij Feng Shui toepast in haar werk en de werkruimte van Lotte ter plekke analyseert? Luister dan naar de podcast.


Handige linkjes

Website Jackie Rademakers

Directe link naar de Feng Shui Quick Scan

Instagram Jackie Rademakers

Boek De Celestijnse Belofte


Linkjes naar Spotify & SoundCloud afl. 258
Over de schrijver
Community voor en door (voormalig sporters). Je sportdroom had je uitgestippeld. Misschien is het zelfs realiteit geworden. Maar van de een op de andere dag hoor je er niet meer bij. Noodgedwongen omdat je een blessure kreeg, ziek werd of niet meer geselecteerd. Word lid van onze community, je staat er niet alleen voor!
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!