ere Gedragswetenschapper Jaleesa Reintjes Rothof over high-achievement & high performance
Gedragswetenschapper Jaleesa Reintjes Rothof over high-achievement & high performance

Gedragswetenschapper Jaleesa Reintjes Rothof over high-achievement & high performance

In podcast 273 spreek ik met Jaleesa Reintjes Rothof. Zij is gedragswetenschapper en High Performance Success Coach. Voorheen werkte zij in de zorg waar ze medewerkers coachte en cliënten behandelde. In haar werk als coach helpt zij onderneemsters naar succes door balans te vinden tussen business en privé.

 “Balans is een thema waar ik veel naar kijk met mijn klanten.” 

Het verschil tussen high achievers en high performers

Jaleesa legt uit wat het verschil is tussen high achievers en high performers. Beiden groepen zijn ambitieus. Het zijn vaak ondernemers met  een bepaald omzetdoel. High achievers werken vaak vanuit het moeten. Het zijn perfectionisten. Ze werken van doel naar doel en hebben het gevoel dat het nooit genoeg is. Ze zijn hard voor zichzelf. High performers werken veel meer vanuit zelfvertrouwen en zelfliefde. Zij werken vanuit enthousiasme.

“Het is echt key dat je goed voor jezelf zorgt als je een high performer wilt zijn.” 

Ondernemers die succesvol zijn en voor wie het moeiteloos afgaat, zijn ondernemers die goed voor zichzelf zorgen en die in zichzelf investeren.

Volg je gevoel

Jaleesa was vroeger zelf een high achiever. Ze had al jong doelen voor zichzelf bepaald. Ze ging naar de VWO terwijl ze HAVO/VWO advies had. Ze moest hard werken op de middelbare school en was vaak onzeker. Daarna koos ze voor de zorg en ging studeren aan de Universiteit in Nijmegen. Tijdens de studie stapte ze over op HBO omdat ze praktijk miste. Nadat ze HBO afrondde, ging ze alsnog studeren aan de Universiteit. Jaleesa was al op jonge leeftijd op zoek naar de dingen de ze leuk vond, maar ze werkte hard en had het gevoel dat ze werd geleefd. Op een gegeven moment kwam ze in aanraking met persoonlijke ontwikkeling en vanuit daar werd ze geïnspireerd door ondernemerschap. Ze volgde een cursus over ondernemerschap en leerde over online ondernemen en de vele mogelijkheden.

“Volg je gevoel. Als het enthousiasme er is, lekker doorgaan en lekker onderzoeken, want dan is het jouw weg. Voel je weerstand, laat dan los want het gaat toch niet werken.” 

Investeer in jezelf

Jaleesa startte haar onderneming naast haar reguliere baan. Ze ging op zoek naar business coaches, plande een call een met een coach en ging met haar aan de slag. Ze leerde van haar coach de basis over ondernemen en sales. Ze deed een doelgroeponderzoek met mensen in haar netwerk en haalde daar veel informatie uit. Ze hoorde waarmee ze struggelden, wat hun wensen en dromen waren en hoe ze geholpen zouden zijn. Op aanraden van haar coach deed ze een lancering van haar bedrijf op Instagram en startte ze haar mailinglijst. In januari zat haar eerste pilot vol. Jaleesa kreeg dit in 3 maanden tijd voor elkaar omdat ze:

  1. haar onderneming startte naast haar baan;
  2. investeerde in een business coach;
  3. zichzelf gecommit aan het doel;
  4. het voor zichzelf leuk ging maken;
  5. alle acties uitvoerde en door het ongemak heen ging.
“Ik vond het spannend, maar ik deed het wel. Ik ging door het ongemakkelijke heen. Ik moet mezelf die ervaring gunnen.”

Wat past bij jou?

Jaleesa ziet vaak bij haar klanten dat ze moeite hebben met zichtbaarheid. Ze zitten dan met vragen zoals: Wat gaan anderen ervan vinden? Hoe komt ik naar buiten en past het binnen mijn brand? Jaleesa geeft aan dat een manier om je denkpatroon en de weerstand te doorbreken is door jezelf de volgende vragen te stellen:

  1. Wat is het grotere doel?
  2. Wat past bij jou?
  3. Hoe kan ik het leuk en makkelijk maken voor mezelf?
“Het kan ook blokkeren als je ergens tegenaan hikt. Als je daardoor volledig blokkeert en het je tijd volledig opslokt. Dan is het ook niet productief. Laat het dan los, besteed het uit of vraag je af of het nu echt belangrijk is.” 

Wil je het gehele verhaal van Jaleesa Reintjes Rothof horen? Hoe ze binnen 3 maanden tijd haar eigen onderneming rendabel wist te maken? Het belang van een goede balans tussen business en privé en investeren in jezelf? Luister dan naar de podcast en laat je inspireren.

Handige linkjes

Jaleesa Reintjes Rothof

Linkjes Spotify & SoundCloud podcast 273

 


Over de schrijver
Community voor en door (voormalig sporters). Je sportdroom had je uitgestippeld. Misschien is het zelfs realiteit geworden. Maar van de een op de andere dag hoor je er niet meer bij. Noodgedwongen omdat je een blessure kreeg, ziek werd of niet meer geselecteerd. Word lid van onze community, je staat er niet alleen voor!
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!