Digital Nomad Janneke Ananias over business groei, loslaten en kiezen voor een niche

Digital Nomad Janneke Ananias over business groei, loslaten en kiezen voor een niche

In aflevering 223 spreek ik met Janneke Ananias, business coach voor skin & beauty ondernemers. Ze coacht huidklinieken en beauty salons op business, mindset en spiritualiteit. Janneke werkt met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en combineert de harde zakelijke kant van ondernemen met ondernemen vanuit je authentieke ik.

 “Mijn missie is dat iedereen zijn eigen authentieke pad kan bewandelen.”


Via een oud-klant die leverde aan huidklinieken is Janneke in de wereld van beauty gerold. Nu is  dat haar niche geworden. Als marketeer ziet zij dat het enorm helpt als je een bepaalde niche, standpunt of visie hebt. Het feit dat zij ook coacht op spiritueel vlak, maakt haar uniek.


 “Zorg er in ieder geval voor dat je weet wat je wilt aantrekken en zorg er dan ook voor dat je dat gaat vertellen in je social media.”


Janneke heeft de omzet van haar bedrijf zien verdubbelen in het afgelopen jaar. Een jaar geleden liep haar bedrijf goed, maar ze wilde meer business groei: “Het irriteerde me dat ik mezelf met mijn money mindset aan het saboteren was.”
Haar sleutel tot succes zat in dit specifieke onderwerp. Daarom heeft ze het Money Mindset programma van Celine Charlotte gevolgd. Na het volgen van het programma heeft Janneke haar losse coach sessies direct geschrapt. Er kunnen alleen nog maar trajecten gevolgd worden en dat opende haar wereld: “Ik dacht: Janneke, Janneke waarom heb ik dat niet 3 jaar eerder gedaan?"

Werken als Digital Nomad

Janneke groeit op in Drenthe, studeert in Groningen en gaat op haar 21ste in loondienst. Ze koopt een huis, verlooft zich en heeft een vaste baan. Op haar 27ste bedenkt zij zich:  “Als dit het is, ben ik niet zo blij aan het eind.”
Ze voelde dat er mooiere dingen zijn, maar tegelijkertijd had ze het gevoel van ondankbaarheid omdat ze ‘alles’ had. Uiteindelijk heeft zij haar relatie verbroken en toen kwam de zoektocht naar haar identiteit. Na een vakantie op Curaçao besloot ze zich daar te gaan vestigen en als Digital Nomad te gaan werken.

 “Wat ik heb geleerd is echt te connecten met mezelf en te voelen: waar wil ik zijn?”


Janneke geeft aan dat zij haar intakes start met het vragen naar iemands innerlijke vuur: "Je kan weten wat je wilt, maar ik wil het voelen. Ik wil kippenvel krijgen en bij wijze van spreken janken als je mij vertelt waarom je dit het liefste wil doen in je leven."

De volgende stap is bewustwording. Kijken naar wie je nu bent, wat je moet doen om in je volgende identiteit te stappen, welke mindset je nodig hebt en waar je nog in moet groeien: “Alles valt of staat met jouw brein, met hoe je omgaat met jouw mindset, met hoe je omgaat met negatieve emoties en onzekerheid.” Als laatste is het belangrijk om tot actie te komen, patronen te doorbreken en en dit is een levenslang proces: “Begin met het erkennen van jouw patronen en dat het heel normaal is. Accepteer dat het een onderdeel van jou is, maar het is niet jouw identiteit.”

Oude patronen loslaten

Onderdeel van Janneke’s traject is een dankbaarheidsbrief schrijven om een oude periode te kunnen loslaten: “Ik geloof erin dat als je een bepaalde periode afsluit met dankbaarheid
 en liefde, dan ben je energetisch klaar voor de volgende stap.”
Janneke heeft haar vorige bedrijfsnaam losgelaten en werkt sinds kort onder haar eigen naam: Janneke Ananias: “De Nieuwe Marketeer is de 2.0 versie van Janneke, maar ik ben klaar voor de 3.0 versie!"


Boekentip: Geloof niet alles wat je denkt, Björn Natthiko Lindeblad

Instagram Janneke

Website Janneke

Plan Storytelling Strategie Sessie met Lotte
Download E-book Verkopen Vanuit Verbinding


Is jouw bedrijfsverhaal wel helder genoeg?

Verhalen zijn het enige waar mensen nog uren lang aandacht voor kunnen hebben en daarom is goede storytelling essentieel voor jouw business. Bij heel veel ondernemers gaat dit mis omdat je boodschap niet helder is. Je potentiële klanten snappen simpelweg niet waarom en waarvoor ze bij jou moeten zijn, zonde! 

Hierdoor maak je niet de impact die je zou willen maken EN loop je ook simpelweg heel veel omzet mis. Heb jij moeite jouw unieke boodschap te formuleren en toe te passen in je marketing? Neem dan gauw contact op met Lotte en haar team. Stuur via deze pagina een berichtje.


Linkjes naar Spotify & SoundCloud afl. 223


Over de schrijver
Vanuit What’s Your Story heeft Lotte vele ondernemers begeleid om hun persoonlijke en business verhaal in te zetten voor de marketingcommunicatie van hun bedrijf. Zij helpt je jouw business verhaal te verhelderen en scherp in de markt te positioneren. Ook geeft ze training en coaching in zelfleiderschap. Voor iedereen die het spannend vindt om letterlijk en figuurlijk z’n plek in te nemen en zichtbaar te worden! Lotte is Storytelling Marketeer, enthousiast podcaster en oud-topsporter. Daarnaast is ze StoryBrand Certified Guide en Mental Coach. Ze heeft gewoond en gewerkt in Suriname als marketeer. Na een korte periode in Nederland is ze nu naar Duitsland geëmigreerd waar ze samen woont met haar man en dochtertje.
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!