ere Gewoon DOEN - Laura Louise ging op wereldreis en bouwt nu haar merk als online yoga juf
Gewoon DOEN - Laura Louise ging op wereldreis en bouwt nu haar merk als online yoga juf
27 september 2022 

Gewoon DOEN - Laura Louise ging op wereldreis en bouwt nu haar merk als online yoga juf

In podcast 271 spreek ik met Laura Louise. Zij werkte bij een communicatiebureau en had daar een vast contract toen zij vlak voordat ze een Yoga retraite in Spanje ging doen, haar baan opzegde. Kort daarna ging zij met haar man op wereldreis en begon haar eigen onderneming. Laura heeft haar onderneming ‘De Online Yoga Juf’ en geeft de online cursus 365 dagen Selfcare Yoga.

“Ik neem mijn deelnemers 1 jaar lang mee in de wondere wereld van yoga.”

Een gesprek in een restaurant veranderde alles

Laura had het al een tijdje niet naar haar zijn bij het communicatiebureau waar zij destijds werkte. Haar journalistieke achtergrond wilde zij graag inzetten door te schrijven voor ‘Flow’ of ‘Happinez’ of iets doen voor yogadocenten. Deze wens sprak zij uit tijdens een gesprek in een restaurant. Ria Zuiderhout die toevallig het gesprek oppikte reageerde meteen en gaf aan dat zij yogadocent is en iemand zocht die haar hielp. Ze wisselden nummers uit, dronken daarna koffie en een samenwerking is toen ontstaan. Ria kon haar nog niet betalen, maar bood Laura een 8-daagse retraite in Spanje voor haar diensten aan.

 “Ik voelde dat ik aan de vooravond stond van een gigantische ontwikkeling, een stap in het diepe en de dag voor de retraite heb ik mijn baan opgezegd.” 

Ria gaf haar het vertrouwen en dat is alles wat ze nodig had. Spanje duurde maar acht dagen, maar het voelde alsof het 4 weken duurde. Ze dacht ook na over werk, want dat is toch een belangrijke pijler en besloot dat ze voor zichzelf ging beginnen. Laura begon als tekstschrijver. Maar tegelijkertijd wist ze dat ze iets met yoga wilde doen. De eerste stap was een yogaopleiding doen.

 “Van mijn eerste geld als ZZP’er heb ik een yogaopleiding gedaan.” 

De start van de Online Yoga Juf

Voordat Laura ontslag nam, hadden zij en haar man al het plan om te gaan reizen. Niet lang na de retraite besloten ze een wereldreis te gaan maken. Tijdens de reis deed Laura een yoga opleiding van 4 weken in India. Na de opleiding was het plan om naar Nepal te gaan, maar anderhalve week nadat Laura klaar was met de opleiding startte de corona crisis. Naar Nepal gaan was niet meer mogelijk en in India blijven was ook geen optie. Uiteindelijk besloten ze terug te reizen. De reis ging via Ethiopië, Parijs en Brussel.

 “Het was echt een warzone. Zo voelde het ook echt. We hebben geen idee. We worden straks ergens het vliegtuig uitgebonjourd maar niemand weet waar.”

 Na 5,5 maanden reizen waren Laura en haar man terug in Nederland. Gelukkig konden ze op de zolder van haar schoonouders terecht. Ze hadden namelijk alles verkocht omdat ze voor 2 jaar zouden gaan reizen. Ondertussen bouwden ze aan een camper, want ze waren nog niet klaar met reizen.

 “Iedereen zat thuis en ik het net een yoga-opleiding in the pocket en ik dacht: weet je wat, ik ga gratis online yogalessen geven.” 

Zo begonnen 3 jaar gelden de online yogalessen op Facebook live elke zondagochtend en het werd goed ontvangen.

 “Het heeft 1,5 jaar geduurd voordat ik echt durfde te gaan staan voor wat ik deed, waar ik in geloofde en wat ik te bieden had.”

 Gewoon doen!

Laura gaf zichzelf een ultimatum. Als ze dit jaar niet of nauwelijks verdient aan De Online Yogajuf  trekt ze de stekker eruit. Ze durfde haar verhaal niet te delen waardoor het stukje sales achterbleef. De reis had haar wel enorm geholpen om alles op te zetten en voor te bereiden. De ommezwaai kwam toen ze ondertussen bijna 2,5 jaar aan het reizen waren (5,5 maand backpacken en 2 jaar met de camper) en ze verzadigd begonnen te raken. In maart waren ze terug in Nederland en toen startte Laura met het plannen van haar eerste retraite dagen. Voor het eerst zette Laura in op sales en ze draaide een goed eerste kwartaal. Ze heeft in dit proces veel van haar man geleerd. Hij is ook ondernemer en gaat er vanaf het begin vol voor. Tijdens de coronaperiode had hij drie maanden in een kokosbrood fabriek gewerkt en besloot dat hij dat nooit meer wilde doen. Laura raadde hem aan iets voor zichzelf te beginnen, iets en wat hij echt leuk vond. Dat heeft hij gedaan en binnen no-time heeft hij een groot bereik en organiseert hij hike reizen.

“Hij bedenkt iets. Hij gooit het de wereld in. Mensen ontvangen het met open armen en hij gaat het doen.”

Terwijl Laura 2,5 jaar aan haar merk aan het bouwen is, ging haar man het gewoon doen. Dit motiveerde aan om het ook gewoon te gaan doen. Laura heeft online cursus 365  dagen Selfcare Yoga ontwikkeld en heeft er een pilot groep aan gekoppeld. Veel van haar deelnemers voelen zich uitgeblust. Tijdens de cursus leren zij veel meer hun potentieel te gaan leven omdat ze beter bij zichzelf kunnen inchecken en meer ontspanning krijgen. Daarnaast organiseert Laura offline retraite dagen. Ze vindt het leuk om te zien hoe de deelnemers bij de start van de retraite lekker druk met elkaar aan het kletsen zijn en na afloop heel stil en chill zijn.

 “Gewoon doen. Je kan nog een jaar eraan gaan werken en nog een jaar alles er mooi uit laten zien, maar je moet het gewoon gaan doen. Ga het gewoon doen!”

Wil je het gehele verhaal van Laura Louise horen? Hoe zij ontslag nam van een vaste baan en voor zichzelf begon. Hoe ze eerst voor de relatief veilige weg koos en uiteindelijk de sprong waagde en gewoon ging doen? Luister dan naar de podcast en laat je inspireren.

Handige linkjes

De Online Yoga Juf

Instagram De Online Yoga Juf

Linkjes Spotify & SoundCloud, podcast 271

  


Over de schrijver
Community voor en door (voormalig sporters). Je sportdroom had je uitgestippeld. Misschien is het zelfs realiteit geworden. Maar van de een op de andere dag hoor je er niet meer bij. Noodgedwongen omdat je een blessure kreeg, ziek werd of niet meer geselecteerd. Word lid van onze community, je staat er niet alleen voor!
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!