ere Wanneer de dood je aankijkt: wat wil ik nu echt? Check in bij jouw leven met Linda Attema
Wanneer de dood je aankijkt: wat wil ik nu echt? Check in bij jouw leven met Linda Attema

Wanneer de dood je aankijkt: wat wil ik nu echt? Check in bij jouw leven met Linda Attema

In aflevering 256 van de Lotte Gerland podcast spreek ik met Linda Attema. Ze is zelfstandig ondernemer getrouwd en moeder van twee kinderen. In de afgelopen 10 jaar heeft ze veel heftige dingen meegemaakt, zoals het overlijden van haar schoonmoeder, moeder en schoonvader terwijl ze in het traject zat van een kinderwens dat niet vanzelf ging. De ervaringen van deze zware jaren zet Linda nu in voor haar eigen onderneming waarbij zij anderen coacht bij de stap tot het kiezen voor jezelf.

Loslaten van overtuigingen en belemmeringen

Linda is zelfstandig ondernemer en coacht vrouwen bij hun rouwproces, verlies of kinderwens. Ze coacht vrouwen die op het punt zijn gekomen dat ze zoveel hebben meegemaakt dat ze zich niet meer druk willen maken om anderen. Ze zijn klaar voor de volgende stap, namelijk doen wij zij blij van worden. Maar zo een stap is toch wel spannend, want het betekent oude patronen loslaten. Linda helpt vooral bij het stukje loslaten.


"Dank je wel voor wat je hebt gebracht, maar nu ga ik het loslaten."


Deze stap is nodig om de volgende stap te zetten en je overtuigingen en belemmeringen die je terughouden los  te laten. Ze maakt gebruik van the touch of matrix methode waarbij gekeken wordt naar iets wat je ouders en/of voorouders hebben achtergelaten in het onderbewuste van de volgende generaties en dat losgelaten dient te worden om verder te kunnen.

Ervaringsdeskundige in rouw, verlies en kinderwens

Linda heeft gekozen voor deze doelgroep omdat zij ervaringsdeskundige is. De afgelopen 10 jaar zijn zeer pittig geweest. Het begon met een kinderwens begin 2012. Uiteindelijk ging dat niet vanzelf en is het een proces van jaren geworden. Na twee miskramen, werd ze in 2019 via een IVF behandeling moeder van een zoon. Daarna kreeg Linda in 2021 een dochter. Terwijl dit hele traject aan de gang was, werd haar schoonmoeder ziek in 2012. Ze had een hartziekte en is in juni 2013 overleden. Dit was voor Linda de eerste keer dat ze een overlijden van zo dichtbij had meegemaakt.

Na haar miskraam werd het contact met haar eigen moeder steeds beter. 1,5 jaar later werd ook haar moeder ziek. Er werd kanker geconstateerd en zij overleed na een half jaar na de diagnose. Linda en haar man hadden allebei in korte tijd hun moeder verloren. Door al deze heftige gebeurtenissen ging haar kinderwens naar de achtergrond.

Zeven weken na het overlijden van haar moeder, overleed haar schoonvader plotseling aan een hartstilstand. Haar eigen rouwproces heeft ze toen aan de kant gezet om er voor haar man te zijn. Ze had alles al meegemaakt en wist nu precies wat er moest gebeuren en ging meteen in de regelstand. Later nam Linda weer de ruimte om voor haar eigen rouwproces: "Rouw gaat in momenten. Je geeft het geen plek, maar het wordt onderdeel van je leven."

Open hart operatie

Na het overlijden van haar schoonvader, werd haar man ziek in 2016 en vanaf dat moment gaat het steeds slechter met hem. In eerste instantie wordt er een burn-out geconstateerd, maar later blijkt dat hij een zeldzame hartziekte heeft. Ondertussen gingen ze wel verder met hun kinderwens en zochten ze hulp. Uiteindelijk komen ze bij een fertiliteitskliniek terecht en raakt Linda zwanger via een IVF behandeling.

Op het moment dat Linda 20 weken zwanger is van hun tweede kind, ondergaat haar man een open-hart operatie. Het is een zeer risicovolle operatie, maar gelukkig verloopt het goed. Een paar dagen na de operatie komt hij lopend naar haar toe en is het duidelijk dat het heeft geholpen. "Er was weer levenslust in zijn ogen en toen dacht ik: dit komt goed!"

Van rouwproces naar kiezen voor jezelf

Na al deze gebeurtenissen was het tijd voor Linda. Ze werkte naast loondienst als ondernemer, maar nam nu de stap om er vol voor te gaan. Zelf heeft ze ook geworsteld met de stap om uit loondienst te gaan. Tijdens haar coachingstrajecten geeft ze aan dat het stapsgewijs gaat. "Wat is de eerste kleine stap die je kunt zetten om het leven te leiden die je graag wilt?" Daarna worden de stappen vanzelf steeds groter.


"Wat wil ik en hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen?"In de podcast, met een lach en een traan, vertelt Linda uitgebreid over hoe ze de afgelopen 10 jaar heeft ervaren en hoe ze haar ervaring nu gebruikt bij het coachen van vrouwen in een rouwproces, verlies of met een kinderwens.


Handige linkjes

Website Linda Attema

Linda Attema Podcast 

Linda Attema op Instagram


Is jouw bedrijfsverhaal wel helder genoeg?

Verhalen zijn het enige waar mensen nog uren lang aandacht voor kunnen hebben en daarom is goede storytelling marketing essentieel voor jouw business. Bij heel veel ondernemers gaat dit mis omdat je boodschap niet helder is. Je potentiële klanten snappen simpelweg niet waarom en waarvoor ze bij jou moeten zijn, zonde! 

Hierdoor maak je niet de impact die je zou willen maken EN loop je ook simpelweg heel veel omzet mis. Heb jij moeite jouw unieke boodschap te formuleren en toe te passen in je marketing? Neem dan gauw contact op met Lotte en haar team. Stuur via deze pagina een berichtje.

Linkjes naar SoundCloud & Spotify aflevering 256Over de schrijver
Community voor en door (voormalig sporters). Je sportdroom had je uitgestippeld. Misschien is het zelfs realiteit geworden. Maar van de een op de andere dag hoor je er niet meer bij. Noodgedwongen omdat je een blessure kreeg, ziek werd of niet meer geselecteerd. Word lid van onze community, je staat er niet alleen voor!
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!