ere Kleurcoach Loes van Spreuwel switchte van de fleurige bloemenbranche naar kleurrijk ondernemer
Kleurcoach Loes van Spreuwel switchte van de fleurige bloemenbranche naar kleurrijk ondernemer

Kleurcoach Loes van Spreuwel switchte van de fleurige bloemenbranche naar kleurrijk ondernemer

In podcast 278 spreek ik met kleurcoach Loes van Spreuwel. Zij werkte jarenlang in de bloemenbranche en startte 1 jaar geleden met haar eigen onderneming: ‘Thuiskomen in kleur’. Ze combineert haar kennis van bloemen en kleuren en helpt mensen daarmee weer thuiskomen bij zichzelf.


“De pure essentie waar het eigenlijk om gaat met bloemen is voor mij op een veld bloemen, waar alle bloemen mogen staan. Hoog, laag en alle kleuren door elkaar”


De frequentie van kleur

Loes groeide op in de natuur en was van kinds af aan geboeid door bloemen. Ze werkte jarenlang in de bloemenbranche bij verschillende bloemenwinkels. Op een gegeven moment zag ze dat de bloemenbranche steeds meer handel werd en ze miste de connectie met de natuur. De bloemen moesten vooral perfect en zo lang mogelijk houdbaar zijn. Op een veld mag alles er zijn en die vertaling maakt Loes ook naar mensen. Ze besloot een kleurenopleiding te doen en leerde dat alle kleuren een energie hebben. Ze verdiepte zich in de diepere lagen van kleuren.


“Iedere kleur heeft een frequentie en heeft met levensaspecten te maken.”


Ze ging hier zelf op voortborduren. Welke kleuren vallen op? Welke zijn ondersteunend? Ze kon hier vervolgens een mooie samenhang van maken en startte haar zoektocht in ondernemerschap. 

De kleuren van Loes en Lotte

Lotte vertelt dat ze zelf ooit een kleurentest heeft gedaan en daar kwam daar de kleur groen uit. Loes geeft aan dat alle bloemen in het veld een groene steel hebben. Groen gaat over je hart volgen en het volgen van je eigen waarheid. Alle bloemen zitten op hun eigen steeltje. Groen gaat ook over harmonie (alle steeltjes zijn groen) en ruimte maken voor alle zintuigen vanuit rust. Loes geeft aan dat kleur iets is wat bij iedereen altijd opvalt en waar je impact mee maakt.  


“Je kunt heel veel informatie halen hoe je zelf in je energie zit op het moment dat je een bepaalde kleur kiest om aan te trekken.” 


Loes vond als kind de kleur roze niet mooi omdat ze een stoer meisje was. Roze staat voor zachtheid en zelfliefde. Tijdens haar opleiding kwam ze erachter dat ze dit deel weg probeerde te duwen, maar nu zet ze het in om in die zachtheid te komen.


“Roze heb je eigenlijk bij alle processen nodig om de zachtheid te kunnen creëren.”


Loes draagt een kleurrijke trui en legt uit dat de verschillende kleuren in haar trui haar ondersteunen. De kleur blauw betekent vertrouwen en leren afstemmen op jezelf. De kleur wit betekent helderheid in communiceren en zachtroze betekent zachtheid.


“Zodat ik vanuit helderheid gewoon mag en kan communiceren. Wat ik voel en wat mijn waarheid is.” 


Lotte draagt een cognac bruine jurk. Loes legt uit dat bruin een aarde tint is en staat voor basis. “Jij bent eigenlijk de basis met deze podcast. Jij bent de vragensteller en jij maakt een opening naar degene die je aan het interviewen bent.” 

De verbinding tussen ouder en kind

Loes gaat met mensen het veld op en laat hen hun eigen bosje plukken. Daarna komen ze samen om te kijken wat ze voor zichzelf hebben neergezet. Ze heeft haar kleurenopleiding vertaald naar bloemen, ze voelt van alles bij de bloemen en haalt heel veel uit de bloemenkeuze. Wat de laatste tijd veel terugkomt is de verbinding tussen ouder en kind. Loes heeft het zelf ervaren met haar eigen kind. Toen haar dochter in groep 3 zat kreeg ze het heel lastig op school. Ze liep vast en had moeite met het schoolsysteem. Loes herkende voor een groot deel zichzelf in de situatie van haar dochter Als haar kind huilend naar school ging, zat zij zelf huilend thuis. 


“Mijn dochter heeft me teruggebracht naar mijn gevoel. Omdat het bij haar niet meer lekker liep, heeft het mij ook de ogen doen openen over een stukje van mezelf.” 


Loes heeft een ouder/kind retraite ontwikkeld wat een mooie gelegenheid is om verbinding te leggen met je kind door samen te kijken wat goed voelt en wat klopt. De ouder/kind retraite vindt plaats in de bossen waar ze met kleuren werken om meer het beleven aan te zetten. 


“Eigenlijk kun je heel veel wijsheid uit jezelf halen door echt in verbinding te zijn met je kind.”


 Wil je het hele verhaal van Loes van Spreuwel horen? Hoe zij haar kennis en ervaring met bloemen combineert met haar kennis van kleur. Hoe ze voor zichzelf begon en door een ervaring met haar eigen dochter werd geïnspireerd om een ouder/kind retraite te ontwikkelen? Luister dan naar de podcast en laat je inspireren.

Handige linkjes

Thuiskomen in kleur

Instagram Thuiskomen in kleur

Linkjes Spotify & SoundCloud


 


Over de schrijver
Community voor en door (voormalig sporters). Je sportdroom had je uitgestippeld. Misschien is het zelfs realiteit geworden. Maar van de een op de andere dag hoor je er niet meer bij. Noodgedwongen omdat je een blessure kreeg, ziek werd of niet meer geselecteerd. Word lid van onze community, je staat er niet alleen voor!
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!