Ondernemen met autisme, spreker in het onderwijs - Martine Goudriaan

Ondernemen met autisme, spreker in het onderwijs - Martine Goudriaan

In aflevering 246 spreek ik met Martine Goudriaan over ondernemen met autisme en spreken in het onderwijs. Martine is zelfstandig ondernemer en heeft een eigen spirituele kaartendeck ontwikkeld. Nu heeft ze de ambitie om binnen het onderwijs de impact van autisme op kinderen en jongeren te bespreken. Martine krijgt op haar 23ste de diagnose autisme en is dus ervaringsdeskundige.

 "Het leven is niet klaar met een diagnose, het begint dan pas."


Ondernemen met autisme

Na de diagnose autisme kreeg Martine een burn-out en leed aan depressiviteit. Toen ze in aanraking kwam met de wet van aantrekkingskracht veranderde haar leven. Het deed haar beseffen dat ze zelf verantwoordelijk is voor haar eigen leven.

"Door de regie te nemen, door keuzes te maken en dingen anders te doen, kun je zo genieten van het leven."


Martine besloot zelfstandig te gaan ondernemen. Na grondig onderzoek kwam ze uit bij het programma 'maak je eigen kaartendeck'. De quotes voor de kaarten waren snel geschreven en bij gebrek aan geld ging ze de kaarten zelf ontwerpen. Met het resultaat overtrof Martine haar eigen verwachtingen.


"Zelfstandig ondernemer worden is de grootste ontwikkelingsreis in mijn leven."


Tekst gaat verder onder de foto.Spreker over autisme in het onderwijs

Martine had zelf niet zo een leuke tijd in de middelbare school en weet uit eigen ervaring dat authenticiteit belangrijk is. Ze vertelt over het zelfvertrouwen dat essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen en jong volwassenen met autisme: "Iedereen bewandelt zijn eigen pad, dus een kind ook. Je mag gewoon zijn wie je bent, maar wees ook tevreden met jezelf."

In de podcast vertelt Martine dat ze inmiddels bezig is met het ontwikkelen van een tweede kaartendeck gericht op kinderen. En, ze is klaar voor een volgende stap: spreker worden in het onderwijs over de impact van autisme op kinderen en jong volwassenen. Martine is het levende bewijs dat er met autisme veel mogelijk is en die inspiratie wil ze graag doorgeven. "Verander de plannen, maar niet de dromen. Ik ben klaar voor het grote publiek!"Boek Martine als Spreker

Bekijk & koop het Carddeck

Volg Martine op Instagram

Plan Storytelling Strategie Sessie met Lotte
Download E-book Verkopen Vanuit Verbinding


Is jouw bedrijfsverhaal wel helder genoeg?

Verhalen zijn het enige waar mensen nog uren lang aandacht voor kunnen hebben en daarom is goede storytelling essentieel voor jouw business. Bij heel veel ondernemers gaat dit mis omdat je boodschap niet helder is. Je potentiële klanten snappen simpelweg niet waarom en waarvoor ze bij jou moeten zijn, zonde! 

Hierdoor maak je niet de impact die je zou willen maken EN loop je ook simpelweg heel veel omzet mis. Heb jij moeite jouw unieke boodschap te formuleren en toe te passen in je marketing? Neem dan gauw contact op met Lotte en haar team. Stuur via deze pagina een berichtje.


Linkjes naar Spotify & SoundCloud afl. 246

  


Over de schrijver
Vanuit What’s Your Story heeft Lotte vele ondernemers begeleid om hun persoonlijke en business verhaal in te zetten voor de marketingcommunicatie van hun bedrijf.Zij helpt je jouw business verhaal te verhelderen en scherp in de markt te positioneren. Ook geeft ze training en coaching in zelfleiderschap. Voor iedereen die het spannend vindt om letterlijk en figuurlijk z’n plek in te nemen en zichtbaar te worden!Lotte is Storytelling Marketeer, enthousiast podcaster en oud-topsporter. Daarnaast is ze StoryBrand Certified Guide en Mental Coach.Ze heeft gewoond en gewerkt in Suriname als marketeer. Na een korte periode in Nederland is ze nu naar Duitsland geëmigreerd waar ze samen woont met haar man en dochtertje.
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!