ere Ondernemen met autisme, spreker in het onderwijs - Martine Goudriaan
Ondernemen met autisme, spreker in het onderwijs - Martine Goudriaan

Ondernemen met autisme, spreker in het onderwijs - Martine Goudriaan

In aflevering 246 spreek ik met Martine Goudriaan over ondernemen met autisme en spreken in het onderwijs. Martine is zelfstandig ondernemer en heeft een eigen spirituele kaartendeck ontwikkeld. Nu heeft ze de ambitie om binnen het onderwijs de impact van autisme op kinderen en jongeren te bespreken. Martine krijgt op haar 23ste de diagnose autisme en is dus ervaringsdeskundige.

 "Het leven is niet klaar met een diagnose, het begint dan pas."


Ondernemen met autisme

Na de diagnose autisme kreeg Martine een burn-out en leed aan depressiviteit. Toen ze in aanraking kwam met de wet van aantrekkingskracht veranderde haar leven. Het deed haar beseffen dat ze zelf verantwoordelijk is voor haar eigen leven.

"Door de regie te nemen, door keuzes te maken en dingen anders te doen, kun je zo genieten van het leven."


Martine besloot zelfstandig te gaan ondernemen. Na grondig onderzoek kwam ze uit bij het programma 'maak je eigen kaartendeck'. De quotes voor de kaarten waren snel geschreven en bij gebrek aan geld ging ze de kaarten zelf ontwerpen. Met het resultaat overtrof Martine haar eigen verwachtingen. 


"Zelfstandig ondernemer worden is de grootste ontwikkelingsreis in mijn leven."


Tekst gaat verder onder de foto.Spreker over autisme in het onderwijs

Martine had zelf niet zo een leuke tijd in de middelbare school en weet uit eigen ervaring dat authenticiteit belangrijk is. Ze vertelt over het zelfvertrouwen dat essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen en jong volwassenen met autisme: "Iedereen bewandelt zijn eigen pad, dus een kind ook. Je mag gewoon zijn wie je bent, maar wees ook tevreden met jezelf."

In de podcast vertelt Martine dat ze inmiddels bezig is met het ontwikkelen van een tweede kaartendeck gericht op kinderen. En, ze is klaar voor een volgende stap: spreker worden in het onderwijs over de impact van autisme op kinderen en jong volwassenen. Martine is het levende bewijs dat er met autisme veel mogelijk is en die inspiratie wil ze graag doorgeven. "Verander de plannen, maar niet de dromen. Ik ben klaar voor het grote publiek!"Handige linkjes

Boek Martine als Spreker

Bekijk & koop het Carddeck

Volg Martine op Instagram


Linkjes naar Spotify & SoundCloud afl. 246

  


Over de schrijver
Community voor en door (voormalig sporters). Je sportdroom had je uitgestippeld. Misschien is het zelfs realiteit geworden. Maar van de een op de andere dag hoor je er niet meer bij. Noodgedwongen omdat je een blessure kreeg, ziek werd of niet meer geselecteerd. Word lid van onze community, je staat er niet alleen voor!
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!