ere Gouden formule om je grootste dromen uit te laten komen - met Pam van den Berg
Gouden formule om je grootste dromen uit te laten komen - met Pam van den Berg

Gouden formule om je grootste dromen uit te laten komen - met Pam van den Berg

In afl. 254 spreek ik met Pam van den Berg. Zij ziet zichzelf niet als expert, maar als leerling van het leven. Ze is losgekomen van haar ziekteverhaal en heeft haar eigen ervaring omgezet in een onderneming waarbij ze andere mensen helpt hun doelen te bereiken: "Mijn inspiratiebron is het leven, daar gebeurt het. Heel open-minded kijken naar het leven en wat het je brengt. Dat inspireert mij elke dag om te doen wat ik doe."


Leerling van het leven

Pam geeft aan dat het leven je elke keer opnieuw kansen en mogelijkheden
geeft: "Alles wat in mijn realiteit komt, heb ik zelf ergens vibrationeel
gecreëerd." Ze ziet zichzelf als een enthousiaste en volhardende leerling van het leven. Ze is gestart met jaartrajecten voor haar klanten. Dat doet ze bewust omdat ze mensen steeds ziet terugvallen in oud gedrag en hun oude identiteit: "Het zit hem in een levenslange commitment met jezelf en volmondig JA te zeggen tegen jezelf en jouw leven."

"Als je open-minded kijkt naar wat er gebeurt en je oordeel eraf haalt, dan ga je ontdekken wat je grote droom is en dan komt er een stukje commitment bij kijken om er ook naar te handelen."


Pam geeft aan dat het niet gaat om gemotiveerde actie, die is aangeleerd. Het gaat om geïnspireerde actie. Inspired action houdt in dat je in connectie bent met jezelf en dan moet je nog het lef hebben om dit gevoel te volgen.


Pad van persoonlijke ontwikkeling 

Pam's eigen eerste commitment naar zichzelf begon vanuit rebellie. Ze had de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom en na ruim tien jaar patiënt te zijn geweest, kwam de UVW met de mededeling dat ze niet meer kon werken en dat het misschien nooit meer zou kunnen. Haar eerste reactie was vanuit de vechtstand: "Niemand gaat voor mij bepalen hoe de rest van mijn leven er voor mij uit gaat zien!" 


Daar kun je ver mee komen, maar het voelt niet ontspannen. Ze kwam er snel achter dat dit niet de manier was om met deze situatie om te gaan. Ze geloofde niet dat ze van haar chronische ziekte af kon komen, maar had als doel dat ze zich ondanks haar ziekte energieker kon voelen. Dit was haar eerste stap op het pad van de persoonlijke ontwikkeling.


Dream big / werken aan je grote doel

Pam voelt zich inmiddels geen patiënt meer, maar het is nog wel een valkuil: "Als ik me moe voel, dan zit er nog altijd die angst van: o jee, wat nou als het die kant op gaat."


Met haar jaartraject, volgt zij drie stappen:

1. Mood driving: Jij bestuurt hoe jij je voelt

2. Playing with energy: Hoe speel je met energie?

3. Go big!


Om dat grote doel te bereiken, heb je niet alleen wilskracht nodig, maar zijn deze drie stappen van belang. Pam deelt haar eigen grote doel niet. Het is goed om je doelen te delen om uiteindelijk je grote doel te bereiken. Maar volgens de wetten van de energie is het niet goed om je echte GROOTSTE doel te delen: "Als je jouw grote doel met anderen deelt, dan is het niet meer zuiver je eigen energie die je erin stopt."


Wil je meer te weten komen over hoe Pam haar eigen levenslessen heeft omgezet in een business? Luister dan naar deze podcast.


Handige linkjes

Website Pam van den Berg

Instagram Pam van den Berg

Plan Storytelling Strategie Sessie met Lotte
Download E-book Verkopen Vanuit Verbinding


Is jouw bedrijfsverhaal wel helder genoeg?

Verhalen zijn het enige waar mensen nog uren lang aandacht voor kunnen hebben en daarom is goede storytelling marketing essentieel voor jouw business. Bij heel veel ondernemers gaat dit mis omdat je boodschap niet helder is. Je potentiële klanten snappen simpelweg niet waarom en waarvoor ze bij jou moeten zijn, zonde! 

Hierdoor maak je niet de impact die je zou willen maken EN loop je ook simpelweg heel veel omzet mis. Heb jij moeite jouw unieke boodschap te formuleren en toe te passen in je marketing? Neem dan gauw contact op met Lotte en haar team. Stuur via deze pagina een berichtje.

Linkjes naar Spotify & SoundCloud afl. 262

 Over de schrijver
Community voor en door (voormalig sporters). Je sportdroom had je uitgestippeld. Misschien is het zelfs realiteit geworden. Maar van de een op de andere dag hoor je er niet meer bij. Noodgedwongen omdat je een blessure kreeg, ziek werd of niet meer geselecteerd. Word lid van onze community, je staat er niet alleen voor!
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!