ere Sabrine Kasno: trauma sla je op in je lichaam, zorg dat je energetisch aligned kan ondernemen
Sabrine Kasno: trauma sla je op in je lichaam, zorg dat je energetisch aligned kan ondernemen
29 september 2022 

Sabrine Kasno: trauma sla je op in je lichaam, zorg dat je energetisch aligned kan ondernemen

Dit keer spreek ik in podcast 272 met Sabrine Kasno. Ze is getrouwd, moeder van een dochter van 5 en wordt dit jaar 40. Ze is Business Healer en heeft een eigen onderneming dat ‘Heel je hart’ heet waarmee ze vrouwen helpt om energetisch aligned hun business te draaien.

“Elk stuk dat je heelt zet je sterker in jezelf en in je business.”

Werken vanuit energie en balans tussen yin en yang

Sabrine noemt zichzelf Business Healer en werkt vooral met vrouwen die high achievers zijn. Dit zijn vrouwen die al succesvol in hun bedrijf en overflow ervaren, maar zich ondertussen vaak afvragen of dit nu succesvol zijn is. Ze leven van doel tot doel, vinken deze af en gaan meteen door naar het volgende doel.

 “Waar high achievers meer naar verlangen is dat gedurende de reis is niet perse succesvol zijn, maar zich meer succesvol voelen.”

Sabrine geeft aan dat succesvol voelen alles is wat erbij komt kijken. Genieten van de reis. Je vrij voelen, gezien voelen en vooral gedragen voelen. High achievers vergeten zichzelf en kunnen zich niet overgeven. Er is geen balans tussen Yin en Yang ,  vrouwelijke en mannelijke energie. Ze hebben  minder contact met hun lichaam en hun vrouwelijke energie. Ze zitten veel meer in hun mannelijke energie die heel resultaatgericht is. Ze verlangen naar iets anders, naar een andere manier van ondernemen of een andere manier van in het leven staan. Maar dat durven ze niet omdat dit het enige is dat ze kennen en geleerd hebben.

 “Wanneer je meer in je vrouwelijke energie gaat, ga je ook meer intuïtief luisteren naar je diepe weten.” 

Door je trauma's heen gaan

De vrouwen waar Sabrine mee werkt hebben vaak onverwerkte trauma’s die hen beperken. Deze trauma’s gaan vooral over eigenwaarde, niet gezien of gehoord voelen. Dit kunnen ook kleine dingen zijn die veel impact hebben. Trauma’s kunnen zich ook uiten in lichamelijke klachten. Als je deze pijn te vaak onderdrukt stapelt deze energie zich op in je lijf. Wat Sabrine veel ziet bij high achievers dat ze constant met werk bezig zijn en geen idee hebben waarom ze veel lichamelijke klachten hebben. Het is belangrijk om open te staan om te kunnen ontvangen.

 “Door jezelf te helen, door trauma’s heen te gaan heel je ook je bedrijf. Je kan energetisch meer ontvangen in je business en mensen aantrekken.”

Sabrine's eigen trauma's

Sabrine was in de bloei van haar leven toen haar moeder op jonge leeftijd overleed aan de gevolgen van Alzheimer. Haar moeder was nog maar 47 toen zij Alzheimer werd geconstateerd en zij dag haar moeder langzaam achteruit gaan. Op het moment dat haar moeder overleed in 2017 ging ze in coaching voor rouwverwerking. Tijdens deze coaching kwam ze erachter dat ze het overlijden van haar moeder tijdens haar ziekteperiode al voor een groot deel verwerkt had. Ze wist dat haar moeder nu eindelijk rust had.

“In die 10 jaar ben ik altijd wel positief gebleven met de focus op: wat is er nu en hoe kan ik nog genieten van mijn moeder.”

In het coachingstraject kwamen allerlei andere trauma’s naar boven. Zo kwam Sabrine erachter dat de scheiding van haar ouders veel impact op haar leven heeft gehad. Ze is na de scheiding verhuisd van Den Haag naar een klein dorp en kwam als bruin meisje in een witte wijk terecht. Iedereen kende haar en iedereen wilde wat van haar en dat was overweldigend. Ze ging zich ertegen verzetten en had regelmatig ruzie. Daarnaast had haar moeder geen opleiding en drukte haar op het hart dat ze niet moest worden als zij. Sabrine werd zelf een high achiever.

“Enerzijds zet je jezelf opzij en anderzijds doe je heel erg je best om gezien te worden.”

Jouw energie is kostbaar

Wat Sabrine heeft geleerd en wat ze haar klanten meegeeft is dat je een commitment met jezelf en je business aan moet gaan. Als je alle trauma’s gaat helen heb je meer draagkracht om meer commitment aan te gaan met anderen. Daarnaast is het van belang om met elkaar in verbinding te zijn. Het gaat erom dat mensen zich gezien, gedragen en veilig voelen. Zet een ander vooral niet op een voetstuk, maar spiegel elkaar leer van elkaar want we zijn allemaal gelijkwaardig.

 “Jouw energie is zoveel waard, dat is kostbaar en zo mag je er ook mee omgaan.” 

Wil je het inspirerende verhaal van Sabrine Kasno horen? De vele wijze uitspraken die zij doet over het belang van een goede balans tussen Yin en Yang , het werken vanuit energie, het verwerken van trauma’s en het diepe weten dat het goed komt? Luister dan naar de podcast.

Handige linkjes

Heel Je Hart

Instagram Sabrine Kasno

Youtube Sabrine Kasno

Linkjes Spotify & SouncCoud, podcast 272Over de schrijver
Community voor en door (voormalig sporters). Je sportdroom had je uitgestippeld. Misschien is het zelfs realiteit geworden. Maar van de een op de andere dag hoor je er niet meer bij. Noodgedwongen omdat je een blessure kreeg, ziek werd of niet meer geselecteerd. Word lid van onze community, je staat er niet alleen voor!
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!