Ouders van een drieling en je kind in transitie van meisje naar jongen - Met Sonja van der Maat

Ouders van een drieling en je kind in transitie van meisje naar jongen - Met Sonja van der Maat

In aflevering 231 spreek ik Sonja van der Maat. Sonja is 47 jaar, woont in Schagen, is getrouwd en is moeder van maarliefst 4 tieners. Na een jarenlange carrière bij de Hema gooide ze het roer om en werd professional organizer onder de naam: Ik zorg voor ruimte.

Moeder van een drieling

Sonja was al moeder van een dochter toen ze tot haar verassing vrij snel weer zwanger was. Pas na drie echo's bleek dat het een drieling was. Na een zwangerschap van 34 weken beviel zij van drie dochters. De eerste periode was moeilijk omdat zij zelf een week na de keizersnede naar huis mocht en de drieling een aantal weken langer in het ziekenhuis bleef. Nadat de drieling thuis was, begon het organiseren met het om de vier uur voeden van de drieling, een peuter die ook aandacht vraagt en het draaien van een huishouden. Dankzij een goede planning en hulp vanuit het netwerk lukte het.

Je kind in transitie van meisje naar jongen

Sonja was moeder van vier dochters, maar daar kwam vorig jaar op moederdag verandering in. Op deze dag ontvangt zij een brief van één van haar drieling dochters met de mededeling dat zij zich geen meisje voelt, maar jongen. Op het moment dat zij de brief ontving, kwam het besef: "We hadden het idee dat dit al veel langer speelt."

Sonja en haar man wilden er vooral voor hun kind zijn en vroegen zich meteen af hoe zij hier hulp bij konden krijgen. De dag na moederdag gingen ze naar de kapper.

"Het lange haar ging eraf en het klopte gewoon."


Sinds kort heeft hij zijn naam veranderd in Vince. Samen met zijn zussen hebben ze een nieuw geboortekaartje gemaakt met zijn nieuwe naam erop en op 22-02-2022 verstuurd: "Het is als ouders best wennen om je kind bij een andere naam te noemen, maar voor hem is het belangrijk omdat de nieuwe naam past bij zijn identiteit."

Aan de ene kant is het heftig om een transitie van je kind door te maken. Aan de andere kant is Sonja dankbaar dat ze dit proces mag begeleiden: "Het gaat niet om ons. Het gaat om de kinderen zelf. Wij begeleiden alleen maar. Wij zorgen voor de ruimte."


Professional organizer: Ik zorg voor ruimte

Sonja werkte 25 jaar bij de Hema, toen zij besloot voor zichzelf te beginnen. Vijf jaar geleden volgde zij een webinar van een professional organizer en dat gaf de doorslag: "Dit is wat ik wil doen! Ik wil mensen begeleiden om structuur in hun woning te krijgen en om hun leven meer ruimte en overzicht te geven."
Na het volgen van de opleiding professional organizer start zij haar eigen onderneming. Het moment van haar baan opzeggen was best spannend. Het brengt veel onzekerheid met zich mee: "Je moet toch een stap zetten en dan komen de andere stappen vanzelf."


Organiseer je huis

Begin met kleine projecten zoals een keukenlade en maak drie bakjes: 1. kan weg, 2. twijfel, 3. kan terug. Na de kleine projecten kunnen de grotere projecten zoals de zolder aangepakt worden. Zorg dat je tijd vrijmaakt, vraag om hulp en kijk per categorie wat er staat. Daarna volgen dezelfde drie stappen als bij de keukenlade.

"Het is belangrijk om stappen te zetten, om overzicht te krijgen en daarmee ruimte te creëren waardoor de energie weer stroomt."


Website Sonja
Volg Sonja op Instagram
Plan Storytelling Strategie Sessie met Lotte
Download E-book Verkopen Vanuit Verbinding


Is jouw bedrijfsverhaal wel helder genoeg?

Verhalen zijn het enige waar mensen nog uren lang aandacht voor kunnen hebben en daarom is goede storytelling essentieel voor jouw business. Bij heel veel ondernemers gaat dit mis omdat je boodschap niet helder is. Je potentiële klanten snappen simpelweg niet waarom en waarvoor ze bij jou moeten zijn, zonde! 

Hierdoor maak je niet de impact die je zou willen maken EN loop je ook simpelweg heel veel omzet mis. Heb jij moeite jouw unieke boodschap te formuleren en toe te passen in je marketing? Neem dan gauw contact op met Lotte en haar team. Stuur via deze pagina een berichtje.


Linkjes naar Spotify & SoundCloud afl. 231

  


Over de schrijver
Vanuit What’s Your Story heeft Lotte vele ondernemers begeleid om hun persoonlijke en business verhaal in te zetten voor de marketingcommunicatie van hun bedrijf. Zij helpt je jouw business verhaal te verhelderen en scherp in de markt te positioneren. Ook geeft ze training en coaching in zelfleiderschap. Voor iedereen die het spannend vindt om letterlijk en figuurlijk z’n plek in te nemen en zichtbaar te worden! Lotte is Storytelling Marketeer, enthousiast podcaster en oud-topsporter. Daarnaast is ze StoryBrand Certified Guide en Mental Coach. Ze heeft gewoond en gewerkt in Suriname als marketeer. Na een korte periode in Nederland is ze nu naar Duitsland geëmigreerd waar ze samen woont met haar man en dochtertje.
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!