4 mega waardevolle levensvragen - met Paula Dillema

4 mega waardevolle levensvragen - met Paula Dillema

In deze korte podcast (afl. 268) spreek ik met mijn businesspartner en systemisch coach Paula Dillema. We praten over stoppen met jezelf steeds hetzelfde verhaal te vertellen waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt.


Stop it!

Het gesprek is naar aanleiding van het filmpje ‘Stop it!’ dat op Youtube staat. Paula geeft aan dat je "Stop it!" tweeledig kan insteken:


 1.  Je kunt blijven hangen in je eigen verhaal. Stop it!
 2.  Stop it! Wat ben je eigenlijk aan het doen en klopt het verhaal wat je jezelf vertelt? Is het echt waar?


De vier vragen van Byron Katie

Paula refereert naar de vier vragen van Byron Katie die aanvullend zijn als het gaat om het verhaal dat je jezelf blijft vertellen:

  1. Is het echt waar?
  2. Weet je zeker dat het waar is?
  3. Wie ben je als je die gedachten gelooft?
  4. Wie ben je zonder die gedachten?


"Catch yourself; welk verhaal vertel jij jezelf en kun je jezelf ook iets anders vertellen?"


Als je jezelf een niet helpend verhaal vertelt kun je jezelf ook een wel helpend verhaal vertellen. Ga na voor jezelf welke verhalen je nu in stand aan het houden bent zonder daarmee je vinger naar anderen te wijzen.

 "Draai het om naar verhalen die jou wel helpen. Je hebt altijd een keuze, ook als de situatie hartstikke klote is. Je hebt een keuze in hoe je ermee omgaat."


Wil je het hele gesprek tussen mij en mijn businesspartner Paula Dillema horen? Wil je weten welke tips we hebben over hoe je jouw verhaal kunt veranderen in positieve zin? Luister dan naar aflevering 286 van de Lotte Gerland Podcast en laat je inspireren!


Video STOP IT (YouTube)

Lees hier meer over Paula Dillema

Lees hier meer over de Tweedaagse Training Zelfleiderschap (laatste editie jan. '23)


 


Over de schrijver
Vanuit What’s Your Story heeft Lotte vele ondernemers begeleid om hun persoonlijke en business verhaal in te zetten voor de marketingcommunicatie van hun bedrijf. Zij helpt je jouw business verhaal te verhelderen en scherp in de markt te positioneren. Ook geeft ze training en coaching in zelfleiderschap. Voor iedereen die het spannend vindt om letterlijk en figuurlijk z’n plek in te nemen en zichtbaar te worden! Lotte is Storytelling Marketeer, enthousiast podcaster en oud-topsporter. Daarnaast is ze StoryBrand Certified Guide en Mental Coach. Ze heeft gewoond en gewerkt in Suriname als marketeer. Na een korte periode in Nederland is ze nu naar Duitsland geëmigreerd waar ze samen woont met haar man en dochtertje.
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!