ere Het geheim van fotografe Kimberley over haar next level empowerment fotografie
Het geheim van fotografe Kimberley over haar next level empowerment fotografie

Het geheim van fotografe Kimberley over haar next level empowerment fotografie

In deze aflevering spreek ik met Kimberley van der Zande. Ze is moeder van twee zoons, heeft een vriend en is zelfstandig empowerment fotograaf. Met haar bedrijf 'She Radiates' (voorheen The Treasure Room) fotografeert zij ondernemende vrouwen en vrouwen die op zoek zijn zelfverzekerdheid. Ze legt ze vast op krachtige beelden die vervolgens worden ingezet voor de zichtbaarheid van hun business of privé.

Van werken in loondienst naar zelfstandig ondernemen

Kimberley werkte in de retail branche. Toen ze moeder werd, ging ze meer nog meer met haar verstand denken dan met haar hart en verkoos ze de veilige weg van een vaste baan. Na verloop van tijd voelde ze dat ze hier niet gelukkig van werd: "Je werkt ergens en brengt je kinderen vier dagen in de week weg voor iets wat niet eens plezier oplevert."

Kimberley besprak haar gevoelens met haar vriend en besloot weg te gaan. Maar toen brak een moeilijke periode aan. Het werd een zoektocht naar zichzelf, want thuis zitten dat was het ook niet: "Ik wil iets wat van grotere betekenis is en een diepere laag heeft."

Ze vond een baan in de trouwbranche waarbij ze haar werktijden zelf kon inrichten en zich weer waardevol voelde. Door de komst van corona ging de trouwbranche op z'n gat. "De corona periode was de periode waarin ik de portretfotografie heb ontdekt." Samen met vriendinnen begon ze met deurportretten in Leeuwarden. Dit was een project als aandenken aan de corona periode. Uiteindelijk hadden ze 180 gezinnen op de foto gezet: "Mensen fotograferen is eigenlijk veel leuker dan producten fotograferen."

Vanaf dat moment ging Kimberley portretfoto's maken van ondernemers. Dit deed zij naast haar werk bij de trouwlocatie. Het was een mooie manier om haar onderneming langzaamaan op te bouwen. Na een tijd kreeg ze het zo druk dat ze fulltime aan het werk was en dat was niet de bedoeling. Dit deed haar besluiten vol voor ondernemerschap te gaan.

Transformatie naar empowerment fotograaf

In het begin was Kimberley heel verbaasd dat ze geld kon verdienen met fotografie: "Gaat iemand mij nu geld betalen om foto's te maken? Iets wat ik heel er leuk vind om te doen?"

Ze richtte zich in eerste instantie op ondernemers. Maar naarmate ze de ondernemers fotografeerde, voelde ze dat er een diepere laag in de fotografie lag. Kimberly richt zich daarom ook op particulieren die zichzelf krachtig willen laten vastleggen. Ze heeft nu een eigen studio: "Mijn studio is een veilige haven voor jou als ondernemer of als vrouw om daar helemaal jezelf te zijn, magie te creëren en krachtige beelden van jezelf te laten maken."


Werken aan je zichtbaarheid

Kimberley werkt aan haar eigen zichtbaarheid met behulp van haar verhalen op Instagram. Als iemand geïnteresseerd is volgt een kennismakingsgesprek om te kijken of er een match is: "Het gaat om de verbinding die je bij elkaar voelt. De echte parels ontstaan als iemand zich vrij voelt bij mij en uit haar gedachten gaat."

Wat Kimberley veel ziet bij vrouwen is dat ze zichzelf saboteren. Ze zijn gewend om te geven, maar vinden het moeilijk om zelf in in het moment te gaan staan en te stralen. Kimberley vindt het mooi om te zien als een vrouw na de fotoshoot weggaat met het gevoel van overwinning. Ze hebben op een mooie manier gewerkt aan hun zichtbaarheid en voelen zich empowered.

In de podcast is het uitgebreide verhaal te beluisteren en hoor je hoe Kimberley van portretfotograaf naar empowerment fotograaf transformeerde door eerst haar eigen straalangst te overwinnen.

Handige linkjes

Website Kimberley - She Radiates

Instagram She RadiatesLinkjes naar Spotify & SoundCloud afl. 248

  Over de schrijver
Community voor en door (voormalig sporters). Je sportdroom had je uitgestippeld. Misschien is het zelfs realiteit geworden. Maar van de een op de andere dag hoor je er niet meer bij. Noodgedwongen omdat je een blessure kreeg, ziek werd of niet meer geselecteerd. Word lid van onze community, je staat er niet alleen voor!
Reactie plaatsen

Zoek een blog / podcast op naam of onderwerp

We hebben maar liefst 290 podcasts online staan!